La Marea Pensionista mostra el seu rebuig al Producte Paneuropeu de Pensions Individuals

La moció de la Coordinadora Estatal en Defensa del Sistema Públic de Pensions s’aprova amb els vots de tots els grups municipals i l’única abstenció del PP

La moció de la Marea Pensionista, presentada al Ple pels grups d'ICV-EUiA, ERC, Circulo Montcada i CUP, va ser aprovada amb l'única abstenció del PP. El text, promogut per la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions, rebutja la creació del Producte Paneuropeu de Pensions Individuals (PEPP), un instrument que proposa la Comissió Europea per complementar les pensions públiques i que suposarà desgravacions fiscals. La moció va ser presentada pel portaveu d'ICV-EUiA, Òscar Gil, que es va mostrar crític amb la CE "perquè, en lloc de reforçar el sistema públic de pensions, aposta per fer créixer les pensions privades, a les quals només poden optar les persones amb sous més elevats que, a sobre, obtindran beneficis fiscals". També va criticar el govern espanyol "per contribuir a degradar les pensions i abocar molts ciutadans a optar per fons privats".

Tots els grups van coincidir en la valoració de Gil, desmentint que el sistema públic de pensions sigui insostenible, tal com repeteixen contínuament les institucions espanyoles i europees. El grup socialista, que va donar suport a la majoria del text, es abstenir en el punt de la moció que proposa eliminar les desgravacions fiscals dels plans privats de pensions, argumentant que aquesta mesura només s'hauria d'aplicar en el cas de ciutadans amb ingressos elevats. "Així no perjudiquem aquelles persones amb pocs ingressos que, mes a mes, fan un petit esforç per guardar un racó per a la jubilació", va matisar la portaveu socialista, Carmen Porro.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari