La plataforma Vallès Net es torna a reactivar amb l’objectiu de reconvertir l’Ecoparc 2

Al col·lectiu, que es presentarà públicament al desembre, hi ha entitats de Ripollet, Cerdanyola i Montcada i Reixac

Vista de l'Ecoparc 2, ubicat a Can Cabanyes
AMB
L'Ecoparc II està situat al polígon industrial de Can Cabanyes, a tocar de Ripollet
Vista de l'Ecoparc 2, ubicat a Can Cabanyes

Transformar l’Ecoparc 2  en una planta de residus més petita que faci èmfasi en el reciclatge i la reutilització és l’objectiu de la plataforma Vallès Net formada per entitats de Ripollet, Cerdanyola i Montcada i Reixac, entre les quals hi ha la Plataforma Antiincineració local. El col·lectiu, que es presentarà públicament el 10 de desembre, a les 19h, al Centre Cultural de Ripollet, pren el nom de l’antiga plataforma que va nèixer fa més de 10 anys en contra de la instal·lació.

“Les entitats que ens hem agrupat volem denunciar conjuntament les polítiques de la Generalitat i l’AMB en matèria de gestió de residus que estan propiciant el creixement d’abocadors i la incineració a cimenteres en comptes d’apostar per la reducció, el reciclatge i la reutilització”, ha explicat el portaveu de la Plataforma Antiincineració, José Luis Conejero.

 

Atès que el moviment ha sorgit a Ripollet, el primer objectiu del col·lectiu se centra a denunciar el funcionament de l’Ecoparc 2 que, tot i estar ubicat al terme municipal montcadenc, afecta per la seva proximitat la població veïna. Vallès Net té previst fer accions reivindicatives per reclamar que la instal·lació, propietat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), es tanqui i es transformi en una planta més petita amb mesures de control externes i un nou model de recollida selectiva de residus.

De moment, els membres de la plataforma ja han iniciat una recollida de signatures per demanar el tancament de la instal·lació, un canvi de model cap al residu zero i una millora en la recollida selectiva de residus.

Actualment l’Ecoparc2 tracta 260.000 tones anuals de deixalles de les quals es recuperen un 52% del total, la resta va a parar a abocadors i incineradores. Diàriament arriben a la planta al voltant de 250 camions d’escombraries procedents de municipis del Vallès Oriental i Occidental, el Barcelonès, el Maresme i el Baix Llobregat, donant servei a una població aproximada de 700.000 habitants.

Seccions:

Deixa un comentari