La prohibició de fer foc al bosc s’avança un mes

La manca de pluges està provocant un elevat perill d’incendis

Parlar de risc d’incendis amb l’onada de fred siberià que estem vivint sembla una contradicció, però els focs i les baixes temperatures no són incompatibles ja que el que anivella el perill de focs són les pluges, que últimament escassegen. Davant d’aquest panorama, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha dictat que a partir d’aquest dimecres, 15 de febrer, queda prohibit encendre cap tipus de foc en terreny forestal. La prohibició va històricament del 15 de març al 15 d’octubre però aquest any, de manera excepcional, s’estableixen unes mesures extraordinàries per prevenir els incendis, que fan avançar la prohibició.

Segons ha informat la Generalitat, la meteorologia dels darrers mesos –relacionades amb la manca de pluges– està propiciant que durant aquests mesos de gener i febrer la majoria de comarques de Catalunya hi hagi un elevat perill d’incendis. La prohibició afecta diverses comarques catalanes, inclòs el Vallès Occidental. Mentre no millorin les condicions de la vegetació, es preveu que el nivell de perill d’incendi continuï assolint valors alts.

A partir d’ara queda prohibit encendre cap tipus de foc, inclosa la utilització de fogons de gas, barbacoes de qualsevol mena o similar, en els terrenys forestals siguin o no poblats d’espècies arbòries i a la franja de 500 metres que els envolta de les comarques amb més risc d’incendi.  També queda prohibit cremar rostolls, fer focs d’esbarjo, fer foc per a activitats relacionades amb l’apicultura, llençar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc, i la utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestal. En funció de la meteorologia, i si el risc d’incendi forestal disminueix, es podrien derogar aquestes mesures excepcionals.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari