La targeta rosa del 2013 es podrà fer servir fins a final d’aquest mes

L’ampliació de la data respon al fet que molts usuaris encara no han rebut la nova targeta

La targeta rosa permet viatjar gratuïtament o amb descomptes als majors de 65 anys i als discapacitats que compleixin amb els requisits de la TMB
Arxiu Montcada Comunicació

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha decidit ampliar fins al proper 31 de gener la vigència de la targeta rosa del 2013 que garanteix l’ús gratuït o amb tarifa reduïda del transport públic que opera a la zona tarifària 1 de l’Àrea Metropolitana de Barcelona –autobusos, Ferrocarrils de la Generalitat (dins de la corona metropolitana), Metro, Trambaix, Trambesòs i Funicular de Montjuïc– per a les persones majors de 65 anys o amb discapacitat reconeguda.

Fins ara la targeta es dispensava als estancs als usuaris que ja la feien servir però enguany la TMB, a través de l’empresa Cetramsa, ha decidit canviar el sistema i enviar-la directament als domicilis. Aquesta variació ha originat problemes atès que hi ha hagut beneficiaris que encara no l’han rebuda ni tampoc l’avís de l’empresa notificadora per passar a recollir-la per l’Ajuntament. Per aquest motiu, moltes de les targetes han estat retornades al consistori on n’hi ha prop de 250 encara pendents de ser recollides pels seus titulars.

A aquesta circumstància cal afegir que el telèfon que facilita la TMB per resoldre incidències (900 700 077), operatiu de 9 a 18h, està col·lapsat. Tot plegat ha fet que l’administració local hagi traslladat el malestar dels afectats a Cetramsa perquè resolgui el més aviat possible les incidències detectades.

Per viatjar gratuïtament amb la targeta rosa cal tenir uns ingressos econòmics inferiors a l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM). Per beneficiar-se de la tarifa reduïda (Carnet Rosa Metropolità), els ingressos han de ser inferiors al doble de l’indicador esmentat.

Seccions:

Deixa un comentari