L’aigua potable arribarà a Sant Pere de Reixac i a l’Estany de Gallecs

L’ACA ha concedit dues subvencions per fer possible els projectes

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha concedit dues subvencions, de 231.914,83 i 88.323,05 euros, per connectar a la xarxa de distribució d’aigua potable les llars ubicades a la urbanització Estany de Gallecs, dins de l’espai de Gallecs, i a Sant Pere de Reixac, a la Serralada de Marina. Actualment aquests dos nuclis de població s’abasten d’aigua procedent de pous, però que, segons les anàlisis realitzades, tenen mancances en relació amb els criteris de qualitat que exigeix l’Agència de Protecció de la Salut de la Generalitat de Catalunya.


Els ajuts concedits representen la totalitat de la subvenció sol·licitada per l’Ajuntament de Montcada i Reixac, la màxima possible a concedir, que ha comptat amb la col·laboració d’Aigües de Barcelona (Agbar), i cobreix el 80% del cost total de les obres necessàries per fer arribar l’aigua potable a ambdues urbanitzacions: 287.684,58 euros en el cas d’Estany, i 110.403,78 euros en el de Reixac.

Un cop atorgada la subvenció, ara s’han de redactar els projectes executius de les dues actuacions, presentar-los al veïnat i aprovar-los, per tal d’iniciar obres tan aviat com sigui possible. “La concessió d’aquests ajuts és una molt bona notícia perquè d’una banda permetrà eliminar els problemes que tenen aquestes dues urbanitzacions amb l’actual sistema de subministrament, i per una altra, tindran dotació d’aigua potable de xarxa amb una subvenció del 80% sobre el seu cost”, ha assenyalat l’alcalde, César Arrizabalaga (PSC) en un comunicat, en el qual també avança que les obres es faran tan aviat com sigui possible. Properament, una delegació municipal es reunirà amb les dues associacions de veïns implicades, que ja estaven al corrent de la sol·licitud de la subvenció, per tal de consensuar les actuacions a dur a terme i establir-ne un calendari.

 

L’arribada de l’aigua potable a aquestes urbanitzacions, situades en entorns forestals, és una reivindicació veïnal. De fet, l’AV de Sant Pere de Reixac es va constituir per reclamar l’arribada d’una xarxa de subministrament. Els representants d’aquest col·lectiu no han entrat a valorar la notícia, a l’espera de la reunió amb l’Ajuntament.

Deixa un comentari