L’Ajuntament aprova el Pla estratègic de desenvolupament local i d’ocupació

Amb aquesta nova eina, aprovada per unanimitat, la corporació vol ajudar a enfortir el teixit industrial i contribuir a crear nous llocs de feina

El Ple municipal va ser transmès en directe pel canal Youtube de Montcada Comunicació
Laura Grau

Montcada i Reixac, amb un total d’11 polígons al seu terme municipal, és una localitat eminentment industrial. Potenciar aquesta activitat econòmica i afavorir la creació de nous llocs de feina és un dels objectius que s’ha fixat el govern municipal –ECP i ERC– i que s’inclou al Pla estratègic territorial de desenvolupament econòmic local i d’ocupació que ahir es va aprovar per unanimitat al Ple de novembre amb el suport de l’oposició –PSC i Cs. El document el va començar a elaborar durant el mandat anterior una empresa externa per encàrrec del consistori com una eina clau per dissenyar les polítiques locals en aquest àmbit. Després de fer una diagnosi sobre la situació socioeconòmica de la localitat, el Pla estableix un seguit d’accions a curt i mig termini destinades a millorar els polígons així com la coordinació entre el consistori i les empreses en la línia adequar les polítiques d’ocupació a les necessitats del sector.

"Amb aquest Pla volem fer front als problemes derivats de la crisi econòmica i la situació del mercat laboral", va explicar el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Jaume Teixidó (ERC), tot afegint que "el municipi té molt de potencial per la seva situació estratègica al context metropolità". L’edil també va anunciar que durant els propers quatre anys s’implementaran 11 projectes que es pressupostaran anualment i per als quals es demanarà subvenció a entitats supramunicipals.

L’alcaldessa, laura Campos (ECP), va cloure l’exposició del punt recordant que el Pla estratègic territorial de desenvolupament econòmic local i d’ocupació s’afegeix a la resta de plans d’acció social promoguts pel govern –d'Inclusió, Igualtat, Joventut, Drogues i Pantalles i Gent Gran. "Aquest arriba en un moment idoni, després de dos EROS a dues empreses locals; esperem poder tenir a partir d’ara les eines per fer prevenció davant la pèrdua de teixit industrial ajudant a generar activitat econòmica que contribueixi a crear més llocs de feina", va dir l'edil.

Debat del punt al Ple de novembre

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari