L’Ajuntament aprova l’expedient definitiu de les ordenances fiscals i preus públics de 2016

Ratificades les modificacions del protocol d’ajuts per a l’IBI de l’any vinent

L'última sessió plenària del 2015 es va fer aquest dimecres a la Casa de la Vila
Rafa Jiménez

El Ple de l’Ajuntament, reunit aquest dimecres en la sessió ordinària de desembre, va donar el vist-i-plau a l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals i els preus públics del 2016 amb els vots a favor de l’equip de govern –ICV-EUiA-E, ERC i Círculo Montcada– i el suport de C’s i CiU. Pel que fa a la resta de grups de l’oposició, el PP va votar en contra i el PSC i la CUP es van abstenir. En l’expedient definitiu s’han incorporat cinc modificacions relacionades amb el pagament de l’impost de vehicles i la taxa de residus. Les ordenances fiscals es congelaran l'any vinent i l'Impost de Béns Immobles (IBI) es rebaixarà un 3%.

 

Els grups municipals del PSC, CiU i el PP van tornar a retreure a l’executiu el fet d’haver presentat unes ordenances molt similars a les del 2015 –amb PSC i CiU al govern– i no haver elaborat “per manca de temps” una nova proposta que contemplés la tarifació social “que sempre exigien en anys anteriors”. Sobre aquest tema, el president de l’Àrea Econòmica, Òscar Gil (ICV-EUiA-E), va recordar que durant el primer trimestre del 2016 s’implementarà a les escoles bressol municipals aquest nou sistema en què les famílies pagaran la quota del servei en funció de les seves possibilitats econòmiques.

 

Un altre dels punts de l’Àrea Econòmica del Ple de desembre va ser la ratificació de les modificacions del protocol d’ajuts per a l’Impost de Béns Immobles (IBI) per al 2016, que va comptar amb el suport de tots els grups municipals a excepció de la CUP, que es va abstenir. El president de l’Àrea Econòmica va proposar renovar les bonificacions en funció dels ingressos dels contribuents amb una modificació en el llindar de la renda “perquè era molt baix i es podien acollir poques persones”, va dir l’edil, recodant que durant el 2015 només se n’han beneficiat de l’ajut una vintena de famílies.

 

Malgrat el suport, els grups municipals del PSC i CiU –els dos socis de govern en l'anterior mandat–van traslladar a l’equip de govern la seva preocupació perquè la iniciativa no compta amb una partida pressupostària assignada. “Encara que no tinguem el pressupost del 2016, es podria haver fet una previsió econòmica”, va dir la portaveu socialista, Carme Porro. També en aquesta línia es va manifestar l’edil de CiU, Joan Carles Paredes, qui va demanar a l’executiu local el compromís que tothom que compleixi els requisits se’n pugui beneficiar de l’ajut. “És una pròrroga dels ajuts que ja es donaven fa dos anys amb l’anterior govern. Creiem que es poden fer modificacions de les partides pressupostàries per dotar-los”, va proposar el portaveu convergent. En relació a aquesta petició, Gil va comentar que “enguany han sobrat diners d’aquesta partida i la idea és que tothom que la demani se'n pugui beneficiar”. En aquest punt, el regidor de la CUP, Gonzalo Garcia, va demanar a l’equip de govern que cara l’any vinent “es facin unes ordenances progressives”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari