L’Ajuntament contracta 26 aturats de llarga durada amb situacions econòmiques difícils

El projecte s’emmarca en diverses iniciatives d’ocupació promogudes per la Generalitat

Dues agents cíviques parlen amb dues veïnes al carrer Major
Premsa Ajuntament

L’Ajuntament ha contractat un total de 26 persones a principi de gener en el marc de diverses iniciatives d’ocupació promogudes pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Les persones contractades són aturats de llarga durada que no percebien cap prestació o bé estaven afegits a la renda mínima, amb situacions socioeconòmiques difícils i bona part del personal és més gran de 45 anys. “Una de les nostres prioritats com a govern és la creació de llocs de feina i la promoció de l’ocupació per tal d’ajudar les persones més afectades per la crisi”, ha manifestat el regidor de Promoció Econòmica, Empresa i Ocupació, Joan Carles Paredes (CiU), qui ha recordat que durant aquest any el consistori també desenvoluparà un pla d’ocupació finançat íntegrament per l’Ajuntament.

 

La majoria dels contractats treballa a l’Àrea de Política Territorial, on han començat a treballar onze peons de jardineria, quatre oficials de pintors, quatre paletes i quatre peons de construcció. El manteniment de l’espai públic és una de les línies principals d’actuació del govern i aprofitem aquest tipus de programes per continuar millorant els carrers”, ha manifestat el president de l’Àrea de Política Territorial, Juan Parra (PSC). A les oficines de Promoció Econòmica treballen un tècnic d’orientació laboral i una auxiliar administrativa i els altres cinc treballadors són agents cívics, coordinats per la Policia Local.

Per mitjà del programa ‘Treball i formació’ que finança la Generalitat, ha recuperat la figura de l’agent cívic que es va crear al 2008 amb motiu de l’entrada en vigor de l’ordenança de convivència ciutadania i reguladora de l’ús de la via pública. Ara, cinc persones identificades amb una jaqueta de color vermell recorren els carrers del municipi per tal de prendre nota de les anomalies, actituds o accions incíviques que hi detecten i per informar i interactuar amb la ciutadania sobre temes de convivència. Els agents es distribueixen en tres equips; un informador es dedica a Can Cuiàs, la Ribera i Can Sant Joan; altres dos, a la zona centre, Terra Nostra i Font Pudenta i el tercer equip està destinat a Montcada Nova, Pla d’en Coll, Mas Rampinyo i Mas Duran. Els agents treballen de forma coordinada amb la Policia Local. “Amb el desplegament dels agents cívics volem que la ciutadania s’impliqui en la importància de garantir la convivència i també pretenem que esdevinguin una referència per als veïns, per tal que els expliquin les seves inquietuds”, ha manifestat la presidenta de l’Àrea Interna i regidora de Serveis Municipals, M. Carmen Porro (PSC), qui també ha valorat positivament la incorporació de personal que treballarà per millorar la via pública.

Aquests 26 treballadors tenen jornada completa i un contacte de sis mesos, que acabarà al juny. A més de la feina, el personal passa per un procés de formació específic sobre la funció que estan desenvolupament i, a més, alguns dels contractats també formarà part del programa-treball que el departament municipal ofereix des del darrer trimestre del 2013. El servei, que tindrà continuïtat durant aquet any, consisteix a dissenyar un itinerari personalitzat a les persones que s’hi adrecen a buscar feina.

 

Seccions:

Deixa un comentari