L’Ajuntament destina 2.000 euros per a les víctimes del terratrèmol a Turquia, Síria i el Kurdistan

El consistori ha fet el donatiu a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

El terratrèmol que va afectar Turquia i Síria va tenir lloc el 14 de febrer
EU Civil Protection and Humanitarian Aid

L’Ajuntament ha aportat 2.000 euros per a les víctimes del terratrèmol al Kurdistan, Síria i Turquia, per mitjà del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Així mateix, recomana a la ciutadania que vulgui col·laborar-hi que ho faci per mitjà de les organitzacions humanitàries que estan donant suport a la zona. Lafede.cat ha facilitat un llistat de les organitzacions federades que treballen oferint ajuda sobre el terreny.

Una sèrie de terratrèmols de magnitud 7,5 i 7,8 graus van sacsejar el Kurdistan, Turquia i Síria la matinada del 5 al 6 de febrer, provocant una catàstrofe humanitària sense precedents, amb més de 36.000 persones mortes, desenes de milers de ferits i nombrosos danys materials. Milers de persones s’han quedat sense llar a ple hivern, la zona pateix una epidèmia de còlera i les autoritats temen que el nombre de víctimes continuï augmentant, mentre van fent tasques de rescat.

Zones afectades

L’epicentre va tenir lloc a les províncies d’Ekinozu i Kahramanmaras i ha afectat una àrea d’uns 400 km al voltant, que inclou grans ciutats de Turquia i el Kurdistan com Gaziantep, Adana, Hatay, Diyarbakir on viuen prop de 12 milions de persones, de les quals més de dos milions són refugiats sirians. El terratrèmol també ha afectat el nord-oest de Síria, les províncies d’Alep, Idleb, Latakkia, Tratous i Hama, també com la regió de l’administració autònoma del nord i est de Síria-Rojava, les ciutats d’Afrin i Kobane.

Cal destacar que aquesta nova emergència es produeix en uns territoris castigats per la guerra i les agressions militars on hi ha milions de persones en situació de desplaçaments forçats amb grans necessitats humanitàries i amb tendència clara a agreujar-se. Turquia acull uns 3,6 milions de refugiats sirians, la majoria dels quals viuen a la zona afectada. A Síria els camps de refugiats palestins també s’han vist greument afectats. 

Deixa un comentari