L’Ajuntament invertirà un milió d’euros en l’asfaltat d’una trentena de carrers

Els vials escollits són els que tenen un aspecte més degradat o acullen més volum de trànsit

A partir d’aquesta primavera i durant un any aproximadament, els principals carrers dels barris de Montcada i Reixac s’asfaltaran per millorar el seu aspecte, molt deteriorat en alguns casos. El Ple de febrer, que se celebra aquest dijous, 25 de febrer (Casa de la Vila, 19.30h) passa a aprovació el plec de condicions per adjudicar l’asfaltat d’una trentena de carrers, per un import total d’1.151.824 euros. “Es tracta d’un pla ambiciós i molt important perquè tracta un dels aspectes que preocupa més la ciutadania com és l’estat dels carrers”, ha anunciat l’alcalde, César Arrizabalaga (PSC), qui ha apuntat que els criteris que s’han fet servir per triar els carrers són el deteriorament i el volum de trànsit que acullen. “Per a l’Ajuntament és més rendible adjudicar tot el pla de treball a una sola empresa que anar enviant la brigada a solventar problemes puntuals, la majoria provocats per les pluges”, ha explicat el president de l’Àrea de Política Territorial, Sergio Hermoso (PSC).

 

Una vegada s’adjudiqui el projecte, la previsió del consistori és que durant un any es dugui a terme la millora dels carrers tot i que el gruix central, segons ha avançat l’edil, es farà durant l’estiu. En la mesura del possible, els treballs s’aniran executant per barris, començant per Can Sant Joan i acabant a Mas Rampinyo. El regidor ha avançat que el pla de treball s’executarà en coordinació amb la Policia Local per intentar reduir al màxim les molèsties als vianants i als conductors i preveure el trasllat de les parades d’autobús existents en alguns dels carrers que s’asfaltaran.

 

Una de les intervencions més destacades del projecte és l’asfaltat de les avingudes de Terra Nostra i de la riera de Sant Cugat, per un import de 253.640 euros. Per a Hermoso, aquesta és una de les obres més complexes per la quantitat de trànsit que passa per aquestes vies per enllaçar Terra Nostra amb el centre i, per tant, “aquest asfaltat el farem a l’estiu, perquè la circulació de vehicles és menor”, ha avançat l’edil. A banda dels carrers esmentats, a Can Sant Joan, s’asfaltaran els carrers Besòs, Masia, Mina, Molí, Viver i Rec Comtal. Al centre, les vies contemplades són Sant Sebastià, Pompeu Fabra, Montiu –que es farà en dos trams–, Elionor, Larramendi, Provença, Bogatell, Bonavista, Santiago, Rosselló i Julio García. A la Font Pudenta, s’asfaltarà Quarters; a Terra Nostra, Antoni Pujades i Montsant. Finalment, a Mas Rampinyo s’actuarà sobre Carrerada, el passeig Sant Jordi, Consell de Cent, Wagner, Castells, Mozart, Enric Granados, Pau Casals, Pep Ventura, Ramon y Cajal, Estanislabu Abadal, Anselm Clavé i Alt de Sant Pere.

 

Un dels carrers del municipi que presenta un aspecte més degradat és Beat Oriol, situat a prop de la C-17, a la banda de Mas Rampinyo. L’alcalde ha avançat que el cost d’aquests treballs, 109.654 euros, el sufragarà la Generalitat en el marc del projecte de soterrament de la carretera, que també inclou altres accions complementàries com l’ajardinament de l’espai alliberat sobre la nacional i la nova passarel·la que enllaçarà Mas Rampinyo amb el Pla d’en Coll, a l’alçada dels Mossos d’Esquadra. A nivell formal, Beat Oriol no s’inclou al projecte global d’asfaltat de carrers aprovat pel Ple perquè aquest només incorpora les accions que sufragarà directament el consistori. Segons ha informat l’Ajuntament, la Generalitat té previst iniciar els treballs d’asfaltat el pròxim dimarts, 2 de març.

 

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari