L’Ajuntament promou sis cursos de català per a nouvinguts

L’Ajuntament de Montcada i Reixac signarà en breu un conveni amb el Consorci per a la Normalització Lingüística per a promoure sis cursos de català dins del Pla d’Acolliment Lingüístic per a Nouvinguts. L’acord inclou la realització de tres cursos de nivell bàsic i tres més de nivell inicial al llarg d’aquest any.   L’aportació […]

L’Ajuntament de Montcada i Reixac signarà en breu un conveni amb el Consorci per a la Normalització Lingüística per a promoure sis cursos de català dins del Pla d’Acolliment Lingüístic per a Nouvinguts. L’acord inclou la realització de tres cursos de nivell bàsic i tres més de nivell inicial al llarg d’aquest any.

 

L’aportació municipal és de 7.581 euros, una qüantitat que financia la totalitat dels cursos bàsics i una tercera part dels cursos inicials. La resta del finançament dels cursos de nivell inicial l’aporta la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat.

 

Mitjançant aquest projecte d’acolliment lingüístic per a nouvinguts, el consistori vol donar una resposta a una demanda existent i, al mateix temps, contribuir al compliment de la Llei d’Acollida de les persones immigrades i retornades a Catalunya.

 

La regidora d’Integració, Cooperació i Solidaritat, Elisabet González, explica que “en aquests moments de crisi és quan més demanda hi ha d’aquest tipus de cursos, ja que ofereixen una formació específica i amb una clara voluntat d’ajudar a la inserció laboral dels nouvinguts”.

 

El Pla d’Acolliment Lingüístic és una acció més de les incloses en el programa Construir l’Entorn del Pla de Recepció i Acollida que impulsen plegats l’Ajuntament de Montcada i Reixac i el Servei Local de Català.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari