L’Ajuntament recomana extremar les precaucions davant l’alt risc d’incendi

Els parcs de Serralada de Marina i Collserola han fet un comunicat en què insten la població a evitar anar al bosc mentre duri l’onada de calor

Un voluntari de l'ADF, penjant el ban fet per l'Ajuntament
ADF Montcada

Davant les excepcionals condicions meteorològiques que hi ha a Catalunya, amb elevades temperatures i baixa humitat, la Generalitat, l’Ajuntament i els parcs forestals recomanen la ciutadania evitar anar al bosc i fer determinades activitats agrícoles atès l’alt risc d’incendi. Tant el parc de la Serralada de Marina com el de Collserola han fet sengles comunicats informant la població sobre l’anul·lació de les activitats programades durant el cap de setmana i amb la recomanació expressa de no accedir als espais forestals.

L’Ajuntament també ha distribuït un ban on informa com prevenir els incendis durant l’estiu i les mesures a tenir en compte com ara la prohibició de fer foc a menys de 500 metres de zones boscoses; llençar-hi cigarretes, objectes encesos o material pirotècnic; abocar-hi escombraries o residus que puguin originar flames; l’ús de bufadors o similars en obres que es facin en les vies de comunicació que travessen terrenys forestals, així com l’ús de qualsevol giny de modelisme proveït de motor. Fins a nova ordre, el departament d’Interior ha prohibit la recolecció de cereal al Pla de Reixac.

El regidor delegat de Medi Ambient, Oriol Serratussell (ECP), ha fet una crida a la població perquè extremi les precaucions fins que passi l’onada de calor. “El millor és prevenir i evitar anar al bosc perquè, encara que el diumenge podrien baixar les temperatures, tot està molt ressec i el risc continuarà sent molt elevat”, ha dit l’edil tot recomanant a qui vegi qualsevol columna de fum que ho comuniqui urgentment al 112. Aquest cap de setmana les cinc unitats de voluntaris de l’ADF i les dues de Protecció Civil estaran activades arreu del municipi fent tasques de prevenció i en alerta davant d’una possible intervenció.

Seccions:

Deixa un comentari