L’Ajuntament treballa en la creació d’un Consell de Mobilitat
El projecte es va tractar el marc de la tercera reunió del Consell de Civisme i Convivència
L’Ajuntament té la intenció de constituir un Consell de Mobilitat amb l’objectiu de disposar d’un ens multidisciplinar que capti les inquietuds de la ciutadania en aquesta matèria, segons es va anunciar a la reunió virtual del Consell de Civisme i Convivència que es va celebrar aquesta dimarts. Actualment, s’està en el procés de redacció del reglament i recopilant informació amb la pretensió que aquest òrgan es pugui posar en marxar després de l’estiu. “Estem fent tots els esforços per poder crear aquest consell perquè la mobilitat és un aspecte que afecta tota la ciutadania”, va declarar el regidor de Mobilitat, Jaume Teixidó (ERC), qui també es va referir a l’actuació que s’ha fet aquesta setmana al carrer Pau Picasso de Mas Duran per reduir la velocitat de pas dels vehicles i que, segons va anunciar, no serà l’última que es faci en aquest barri i al municipi.
La tercera reunió del Consell de Civisme i Convivència, que es va constituir al novembre de 2020 i que està format per representats del govern, els partits polítics, la Policia Local i representants d’entitats veïnals, animalistes, mediambientals, de persones nouvingudes, i de solidaritat i cooperació, així com col·lectius que tenen com a objectiu millorar la convivencia, com la Xarmir o Voreres Netes, també va servir per fer balanç de l’aplicació de les ordenances de convivència ciutadana i ús de la via pública i de protecció i tinença d’animals –aprovades a l’abril i al maig de 2019 i 2020, respectivament– i de la campanya ‘Ens estimem Montcada, cuidem-la’ per reduir el nombre de voluminosos a la via pública –aprobada al desembre del 2020. En referència a aquesta darrera campanya, el cap de la Policia Local, José Manuel Martín, va aportar les dades referents als mesos de gener i abril durant els quals es van detectar un total de 37 abocaments no comunicats i es van presentar set denúncies (entre juliol i octubre de 2020, es van produir 230 abocaments i una seixantena de denúncies). En aquest sentit, el regidor de Serveis Municipals i Via Pública, Juan Carlos de la Torre (ECP), va avançar que durant el mes de maig es farà una enquesta a uns 800 veïns i veïnes per saber el grau de coneixement del servei de recollida de voluminosos i captar problemes de civisme. En referència a les ordenances de convivència i d’animals de companyia, el responsable policial va comunicar que les xifres es mantenen estables ja que als últims tres mesos s’han posat 28 denúncies, per la trentena que es van imposar entre desembre de 2020 i gener de 2021.
El Consell de Civisme, que també va comptar amb la participación del regidor de Medi Natural, Oriol Serratusell (ECP), es tornarà a reunir al mes de setembre i els seus integrants fan una crida a la població perquè s’animi a participar als quatre grups de treball (seguiment d’ordenances i campanya de civisme, mobilitat, convivència i medi natural) que s’han creat. En relació a aquests procesos de participació ciutadana, Juan Carlos de la Torre va avançar que la intenció del govern és que, a final de mandat, s’hagi creat un Consell Ciutadà que englobi tots els consells que s’han constituït als darrers anys. “L’objectiu final és el de crear un òrgan que aglutini la presa de decisions d’una manera transversal per aconseguir una participació més ordenada i evitar una diversificació dels temes”, va dir de l’edil.