L’AV Font Pudenta reclama la neteja de la llera per evitar inundacions al barri

L’entitat veïnal no comparteix la preocupació de col·lectius ecologistes sobre l’impacte en la biodiversitat de la proposta d’actuació feta per l’Ajuntament

La presidenta de l'AV i un membre de la junta, mostrant els punts de la riera on hi ha més sediments acumulats
Pilar Abián

La neteja de la llera de Sant Cugat encara no s’ha iniciat però continua aixecant polseguera. A principi de gener, entitats ecologistes com la Màquia i la Horda van criticar la Regidoria de Medi Natural en considerar que el projecte d’actuació previst i al qual es destinaran 40.000 euros per a la tala de l’arbrat i extracció de la vegetació és perjudicial per a la biodiversitat i insuficient per resoldre el risc d’inundació. L’AV Font Pudenta, per la seva banda, exigeix a l’Ajuntament que no demori més la intervenció i que la faci el més aviat possible entenent que la vegetació i els sediments acumulats a la llera són un perill per al barri.


L’AV Font Pudenta exigeix a l’Ajuntament que no demori més la intervenció i que la faci el més aviat possible


La riera està seca, només porta aigua quan plou i l’únic tipus de vida animal que hi ha són insectes, rates i males herbes”, opina la junta de l’AV en un escrit que ha fet arribar a laveu.cat. Una altra queixa reiterada del veïnat és que la sortida del clavegueram d’aigües pluvials queda estancada a l’alçada de la passarel·la propera a l’INS La Ferreria, provocant males olors especialment quan fa calor.

Nosaltres només demanem que es netegi la llera des de la N-150 –a Terra Nostra– fins a la connexió amb el Ripoll; necessitem preservar les nostres pertinences i també tenim dret a que es tingui cura del barri”, manifesta la presidenta de l’entitat veïnal, Yolanda Gutiérrez, tot recordant diferents inundacions que hi ha hagut al llarg dels anys. La junta de l’AV també ha expressat la seva predisposició a reunir-se amb els representants de les entitats ecologistes per compartir amb elles les seves reclamacions i preocupacions.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari