L’EMA dóna suport al projecte de xarxa ciclable del municipi

El president de l’Entitat del Medi Ambient, Francesc Narváez, felicita la iniciativa en considerar que aposta per la mobilitat i la sostenibilitat

La xarxa ciclable de Montcada i Reixac ha rebut la felicitació del president de l’Entitat del Medi Ambient (EMA) de l’Àrea Metropolitana i regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona pel PSC, Francesc Narváez, qui aquest matí ha estat a la presentació del projecte acompanyant l’alcaldessa, M. Elena Pérez (PSC). Narváez ha explicat l’èxit de la iniciativa a Barcelona i ha assegurat que “cada cop més els ciutadans aposten per un mitjà de transport saludable i ecològic que contribueix a pacificar el trànsit i a reduir la contaminació ambiental i acústica”.

El municipi acaba d’implementar una xarxa ciclable que consta de 6 quilòmetres amb trams de carrils segregats, per la vorera i per la calçada, obligant a reduir la velocitat a 30 quilòmetres per hora a bona part del nucli urbà. La inversió ha costat prop de mig milió d’euros i s’ha finançat amb els Fons estatals per l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL). Per a Narváez, aquest és un projecte de futur que significa un pas més cara a aconseguir connectar els municipis de l’Àrea Metropolitana amb carrils bici. “Felicito l’alcaldessa per fer una aposta valent i que requereix molta conscienciació ciutadana”, ha dit. En aquest sentit, Pérez ha expressat el seu convenciment que “la xarxa ciclable contribuirà a fer de Montcada i Reixac una ciutat més humana, més sostenible i més compromesa amb el medi ambient”. El projecte ha generat crítiques polítiques i ciutadanes per la supressió d’aparcaments i la instal·lació de pivots de seguretat, un malestar que l’Ajuntament vol contrarestar amb una campanya pedagògica sobre els beneficis de l’ús de la bicicleta.

 

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari