L’espai on es construirà l’hospital Ernest Lluch ja és gairebé un solar buit

Alcaldes i regidors han assistit a la demolició dels darrers murs de l’antiga Redosa

Les naus de l’antiga fàbrica Redosa, el lloc on es construirà l’hospital Ernest Lluch, estan pràcticament enderrocades –un procés que està resultat força complexe. Els alcaldes i regidors dels quatre municipis als quals donarà servei aquest centre, Montcada, Cerdanyola, Ripollet i Barberà, han estat testimonis aquest divendres, 5 de març, de la demolició dels darrers murs que encara quedaven sencers, en una visita d’obres, que ha comptat amb els parlaments de la presidenta de la Mancomunitat Intermunicipal i alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, l’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga (PSC), l’alcalde de Ripollet, Juan Parralejo (PSC), la regidora de Salut de Barberà, Mercè Cuadrado, i Ramon Torra, el conseller delegat de l’Impsòl, organisme que ha gestionat els terrenys i els ha cedit a la Generalitat. També hi han assistit regidors dels quatre municipis implicats i representants de l’Instiut Català de la Salut.

 

Les autoritats han aprofitat l’acte per fer pública la unitat de totes les administracions implicades en la consecució de l’equipament sanitari i en la transformació del sector on s’ubicarà el centre, un espai situat a la N-150 actualment aïllat però que en un futur acollirà una nova zona residencial i d’equipaments, que connectarà Montcada, Cerdanyola i Ripollet. “El treball per aconseguir l’hospital posa de relleu tot el que aconseguim si les administracions treballem plegades”, ha indicat Carmona, qui també ha destacat la gran transformació urbanística “i de cohesió dels municipis” que viurà el sector. Arrizabalaga també ha destacat el paper de les administracions i en concret el de la Mancomunitat. “L’hospital és una gran fita, però plegats també han aconseguit altres millores per a les poblacions, com les relatives al transport públic”, ha explicat l’alcalde de Montcada i Reixac.

 

Els alcaldes no han volgut aventurar les dates relatives a l’inici d’obres de l’hospital i han anunciat que serà la consellera de Salut, Marina Geli, qui donarà les explicacions pertinents en una pròxima visita als terrenys que tindrà lloc abans de l’estiu. Arrizabalaga ha apuntat que “l’inici d’obres podria ser a principi del 2011, però no vull aventurar res” i ha emplaçat als presents a les explicacions de Geli. El que sí han avançat és que el projecte de construcció, valorat en 4,5 milions d’euros, està en la fase final de redacció i que la licitació podria obrir-se a la primavera i tancar-se al juliol.

 

Amb motiu de la recent presentació del projecte del Tramvallès, els alcaldes han manifestat que a partir d’ara també treballaran plegats perquè totes les decisions que es prenguin sobre transport públic al denominat Vallès Sud tinguin en compte l’hospital Ernest Lluch. “Cap decisió sobre infraestructures ha d’aïllar l’hospital, que serà un referent per a la població d’aquesta zona”, ha explicat Parralejo. L’alcalde montcadenc també ha apuntat la possibilitat d’enllaçar el futur centre sanitari amb el metro de Can Cuiàs. Per la seva banda, Cuadrado ha parlat de “l’aposta de les administracions per la salut pública”, fent referència a actuacions com la creació de nous ambulatoris i organismes com els governs territorials de salut.

 

El Servei Català de la Salut ja és el propietari de la finca i la redacció del projecte, obra de la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per b720 Arquitectura, SL, Vicenç Benéitez Rodríguez i Patricio Martínez, Maximià Torruella, arquitectura, SLP, guanyadora del concurs d’idees per a la construcció de l’hospital amb la proposta ‘Llum, Paisatge i Salut’, es troba en la fase final. L’hospital, valorat en 97 milions d’euros, constarà de sis nivells i una superfície total de 40.000 m2.

Seccions:

Deixa un comentari