L’oposició critica la despesa que suposarà reparar les deficiències del Montcada Aqua

El govern hi destinarà 325.000 euros, part dels quals es sufragaran amb diners de la Diputació de Barcelona i de l’aval de l’empresa constructora

El regidor d'Urbanisme, Juan Parra (PSC), va explicar el projecte de reforma del complex Montcada Aqua
Laura Grau

Un dels temes més discutits del Ple ordinari de maig celebrat ahir la tarda va ser el projecte de reparació de les deficiències del Montcada Aqua, que han elaborat tècnics municipals amb el suport de la Diputació i que té un cost de més de 325.000 euros. La Diputació aportarà 165.000 euros del total,  l’empresa que gestiona l’equipament, Geafe, n’assumirà 30.000 i la resta es cobrirà amb l’aval que corresponia a la constructora de l’equipament, Triferca. “La mala sort que hem tingut és que l’empresa fes fallida i no hagi pogut assumir els costos de reparar els problemes estructurals del complex, problemes que no es poden detectar fins que no passa un cert temps”, va dir el regidor d’Urbanisme, Juan Parra (PSC), per justificar la despesa, davant les crítiques dels grups de l’oposició sobre el sobrecost que representa la reforma d’un edifici que, des de la seva inauguració, l’any 2003, ha acumulat defectes de construcció, especialment relacionats amb les filtracions d’aigua.

El portaveu d’ICV-EUiA, Josep M. González, va criticar que no s’hagi actuat abans, “perquè ja fa més de dos anys que es van detectar les filtracions del sostre i les inundacions del pàrquing”. González va demanar responsabilitats tècniques i polítiques “per falta de control en el moment de la recepció de les obres” i va qüestionar les tasques de manteniment que ha realitzat Geafe durant aquests anys. La portaveu del PP, Eva García, també va demanar responsabilitats polítiques sobre els defectes que presenta l’edifici: “El govern podria almenys entonar el mea culpa per haver donat el vistiplau a unes obres mal acabades”. També va suggerir que el termini de garantia de les reformes es prolongui més d’un any, “temps massa breu per detectar possibles noves deficiències”, va afegir. La portaveu de C’s, Carmen Romero, va acusar el govern de deixadesa en el manteniment del complex i va atribuir els problemes estructurals “a les presses amb que es va construir l’edifici per motius electoralistes”. La portaveu d’ERC, Marta Aguilar, va criticar que la gestió d’un equipament sufragat amb diners públics recaigui en mans d’una empresa privada “que, a més, no ha fet un bon manteniment de les instal·lacions” i va recordar que el cànon del 7% que Geafe pagava inicialment al consistori es va suprimir a canvi que construís la piscina exterior, “una instal·lació que avui dia té filtracions”.  Malgrat les crítiques, el PP i C’s van donar el seu suport al projecte del govern –format per PSC i CiU-, mentre que ICV-EUiA es va abstenir i només ERC hi va votar en contra. Les obres de reforma començaran a l’agost, coincidint amb el període en què el Montcada Aqua registra menys afluència d’usuaris.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari