Més de 200 persones participen a l’acte institucional de la Diada

La cerimònia és la primera que presideix la socialista M.Elena Pérez com alcaldessa

Després del parèntesi de l’any passat, la celebració de la Diada Nacional de Catalunya ha tornat a la plaça de l’església on més de dues centes persones s’han congregat aquest migdia per participar en l’acte institucional organitzat per l’Ajuntament. La cerimònia ha començat amb la tradicional hissada de la senyera per part dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local, que ha presidit per primera vegada la nova alcaldessa, la socialista M. Elena Pérez, acompanyada dels portaveus dels grups municipals: Carme Porro,  portaveu del PSC; Joan Maresma, de CiU; Josep Maria González, d’Iniciativa-Verds Esquerra Unida i Alternativa i Eva García, del PP. Esquerra no ha participat en l’acte institucional per considerar incompatible la seva presència amb la del PP i el seu discurs sobre Catalunya.

En el seu parlament , l’alcaldessa s’ha referit a la Diada com un dia de reafirmació del sentiment de pertinença a un territori que històricament ha rebut la influència de diferents cultures, les quals han conduït el país cap a la modernitat i la prosperitat. En els moments de crisi actual, Pérez ha defensat el reforç de les polítiques socials i la lluita per aconseguir que siguin realitat tres projectes vitals per Montcada: el soterrament de la línea de França al seu pas per Montcada, l’hospital comarcal Ernest Lluch i la residència per a gent gran Les Vinyes, a Mas Rampinyo: “No volem que les administracions tornin a deixar Montcada en un segon terme”. Pérez també ha fet al·lusió a les pròximes eleccions autonòmiques i municipals, “dos processos en què els montcadencs poden exercir el seu dret a vot, una de les principals conquestes ciutadanes”.

L’extècnica de Serveis Socials, Anna Oliver, que ha parlat en nom de la societat civil, ha fet referència al desengany que ha causat entre molts catalans la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut d’Autonomia, “de la qual es desprèn una hostilitat cap als legítims anhels del poble català” i ha fet una crida a mirar endavant i treballar “per construir un país con la cohesió, la convivència i els drets civils siguin el principal argument”. També ha demanat als governants que vetllin pels interessos dels sectors més vulnerables de la societat. Oliver ha clos la seva intervenció amb un poema de Salvador Espriu.

A continuació s’ha dut a terme la tradicional ofrena floral a l’escultura ‘La força de la terra’ de Luis Barbosa en la qual han participat una quarantena de partits polítics i entitats, per algunes de les quals ha estat la seva primera vegada, com diferents associacions d’immigrants o la recentment creada associació catalano-cordovesa de Terra Nostra. L’acte ha finalitzat amb la interpretació del Cant dels Segadors.

Deixa un comentari