Montcada celebra la incorporació de la Generalitat al Consorci del Besòs

Era una demanda històrica dels ajuntaments que formen part de l’ens i es produeix arran de la crida que va fer l’alcaldessa per abordar el barraquisme al Pla del Besòs

Aspecte d'un dels carrers de barraques del Pla del Besòs
Lluís Maldonado

L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha valorat positivament la incorporació de la Generalitat de Catalunya al Consorci del Besòs. Ho van anunciar el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ahir en roda de premsa..

Tot i que les dues administracions portaven mesos treballant aquest tema, l’anunci es produeix després que Campos fes una crida davant els mitjans de comunicació per demanar l’ajut de diferents institucions per solucionar el problema social i mediambiental del barraquisme, arran de la mot de dues persones a l’assentament del Pla del Besòs.

Laura Campos ha afirmat que “és una bona notícia que la Generalitat formi part d’aquest òrgan gestor” i ha recordat que “aquesta era una demanda històrica del Consorci del Besòsi dels consistoris que en formen part”. Campos ha explicat que “és important aquest anunci perquè la Generalitat ha de fer aquest paper d’òrgan gestor de pes de tot l’entorn del Besòs”.

El Consorci del Besòs és una entitat de caràcter local constituït pels ajuntaments de Sant Adrià de Besòs, Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Montcada i Reixac i Badalona. L’ens té com a finalitat garantir la unitat de l’acció pública en l’àmbit territorial d’actuació del riu Besòs, orientada especialment a la formació del planejament urbanístic, la seva execució i conservació; i en el desenvolupament de les infraestructures, la millora ambiental i l’eficàcia energètica de les trames urbanes i en la gestió i disseny de nou espai públic.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari