Montcada cobrarà una taxa a les companyies de serveis per l’ús del domini públic

Amb el nou impost, l’Ajuntament preveu ingressar un milió d’euros anuals provinents de les empreses proveïdores d’aigua, llum, gas i hidrocarburs

Panoràmica de la Font Pudenta-Muntanyeta
Pilar Abián

Montcada serà un dels municipis pioners a aplicar una taxa a les empreses de transport d'energia elèctrica, gas, aigua i hidrocarburs per la utilització privativa del domini públic. "La mesura permetrà ingressar de forma anual un milió d'euros", ha subratllat el president de l'Àrea Econòmica, Gerard Garrido (ERC). La nova taxa va ser aprovada al ple de juliol amb la unanimitat de tots els grups polítics. El regidor de Via Pública, Juan Carlos De la Torre (ECP), ha destacat "l'esforç ingent que s'ha fet per establir les característiques tècniques".

L'Ajuntament preveu recaptar amb aquest nou impost al voltant de 600.000 euros. Segons les previsions inicials, tindrà efecte sobre les instal·lacions de transport d'energia, caixes de registre, torres metàl·liques i transformadors, entre d'altres. Tant el govern municipal com el PSC i Ciutadans, a l'oposició, han celebrat la nova taxa, que gravarà les grans companyies de serveis i permetrà generar una nova font d'ingressos econòmics "més justa".

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari