Montcada guanya una gran sala d’exposicions a l’aire lliure

L’Ajuntament signa un conveni amb Xarxa Gencat per transformar les columnes de la C-33 en un element de difusió de la cultura

D'esquerra a dreta, Elisabeth González, María Elena Pérez, Josep Maria Pallarés i Ramon Chesa, de Xarxa Gencat
Sílvia Alquézar

Montcada disposa d’una gran sala d’exposicions a l’aire lliure gràcies a una iniciativa pionera a Catalunya entre l’Ajuntament i l’empresa Xarxa Gencat –de la concessionària Abertis– per tal de transformar les columnes de l’autopista C-33 situades a Montcada Nova en un element integrador del territori per a la difusió de la cultura. “La idea és canviar el formigó, un element molt agressiu, per cultura”, va explicar la regidora d’Integració, Elisabeth González, durant la signatura del conveni entre ambdues parts, que va tenir lloc aquest dimecres a l’Ajuntament amb la presència del director de Xarxa Gencat –empresa de la concessionària Abertis–, Josep Maria Pallarés, i l’alcaldessa, María Elena Pérez (PSC). “Som conscients de l’agravi que suposa el pas de la infraestructura pel centre de la ciutat i aquest conveni és una manera de facilitar un entorn més amable”, va comentar Pallarés, qui va apuntar la necessitat de fer un segon acord amb l’Ajuntament per tal de regular els usos de l’espai, situat en uns terrenys expropiats per l’administració pública. Per la seva banda, l’alcaldessa va celebrar el fet que Montcada guanyi un gran espai per difondre la cultura. “Teníem un interès especial per aprofitar una infraestructura que divideix el nostre territori”, va dir l’edil.

 

La concessionària de l’autopista ha dut a terme en les darreres setmanes treballs de millora de l’espai com l’eliminació de les goteres i el repintat de les columnes. La mostra Veus des de la Ribera serà la primera exposició que es podrà veure als pilars de la C-33. L’exposició, en el marc del projecte Diàlegs Migrants de la Regidoria d’Integració, està formada per prop de 200 retrats en blanc i negre de veïns i veïnes de la Ribera realitzats pel fotògraf Joan Tomàs. La inauguració tindrà lloc el 29 de novembre a les 19.30h, amb la presència dels protagonistes de la mostra i de les autoritats municipals. També hi haurà un recital poètic a càrrec de Dèria Teatre.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari