Montcada Ràdio tancarà les emissions a final d’any

Els programes de l’emissora es podran escoltar al gener a laveu.cat i Spotify

Mario Azañedo, coordinador d'emissions, als estudis de Montcada Ràdio
Pilar Abián

Després de 35 anys d’història, Montcada Ràdio (104.6 FM), el mitjà de comunicació degà de la ciutat, tancarà les seves emissions el proper 31 desembre. La decisió respon a la reformulació dels mitjans públics per fer un model més coherent i sostenible, apostant pels mitjans que tenen més implantació al municipi.
Si bé Montcada Ràdio va ser la llavor de Montcada Comunicació, amb el temps i de forma progressiva ha anat perdent pes enfront l’evolució dels altres dos mitjans potents del departament, La Veu i laveu.cat. La manca de recursos humans per poder garantir una programació de producció pròpia han fet que en els darrers anys la major part del temps l’emissora estigui connectada a Icat FM i que només s’ofereixin butlletins informatius a les hores en punt. Tan sols en horari de tarda, de 20 a 23h i de dilluns a dijous, hi ha programes fets per col·laboradors externs, uns espais que es continuaran oferint un cop tanqui l’emissora en format de podcast a laveu.cat i a través de la plataforma Spotify.

Els programes actuals fets pels col·laboradors es podran escoltar en format de podcast a laveu.cat i a través de la plataforma Spotify.


En la decisió de clausurar definitivament la ràdio també ha tingut un pes decisiu el cost econòmic que implicaria traslladar-la al nou local on s’ubicarà Montcada Comunicació.

Llarga trajectòria

Montcada Ràdio va iniciar les seves emissions l’estiu de 1986. La primera seu del mitjà va ser al carrer Major, després va passar per Julio García fins que al 1998 es va ubicar a l’edifici de l’Ajuntament.
Durant la seva dilatada història, l’emissora ha rebut dos premis destacats, el Rosalia Rovira concedit per la Diputació al millor programa cultural obtingut per ‘El Basar de la Cultura’, l’any 2007, i al millor programa local atorgat pel RAC l’any 2014 a ‘El fanalet’, espai que dirigeix Jesús Abad i que continua en antena. LM

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari