Montcada Transparència es felicita per la signatura del Pacte Social contra la Corrupció

S’han adherit tots els partits amb representació al Parlament, a excepció del PP, i més d’una trentena d’organitzacions socials i professionals. A nivell local, s’han sumat Círculo i Podem Montcada

Xavi Blanco, el primer per l'esquerra, en la fotografia dels signants del Pacte
Parlament Ciutadà

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional contra la corrupció, el Parlament de Catalunya va acollir dimecres l'acte de signatura del Pacte Social contra la Corrupció, una iniciativa popular engegada pel Grup Impulsor del Parlament Ciutadà i que ha estat signada per tots els partits polítics amb representació a la cambra legislativa, a excepció del Partit Popular, i més d'una trentena d'organitzacions ciutadanes, entre associacions de veïns, col·legis professionals i altres de més pes com Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana. L'acte de presentació del pacte va comptar amb la presència activa del montcadenc Xavi Calvo, que va ser un dels signants en representació d'Escons en Blanc i que també forma part de Montcada Transparència, entitat que va fer campanya al municipi per animar a partits polítics i associacions a sumar-se a aquesta iniciativa, a la que s'han adherit, a nivell local, Círculo i Podem Montcada. "Acabar amb la corrupció és un eix fonamental del nostre programa. Els polítics s’han guanyat a pols el descrèdit davant la ciutadania i hem de lluitar perquè la gent recuperi la confiança en els seus governants. Per això, estarem al costat de qualsevol mesura o col·lectiu que estigui enfocat a acabar amb la corrupció i fer una Administració més transparent i ètica", ha valorat Sergi Martín, regidor de Círculo Montcada a l'Ajuntament, qui anima a totes les forces polítiques del municipi a afegir-se a aquest pacte.

El Pacte Social contra la Corrupció inclou un decàleg d'actuació on s'inclouen, entre els punts més destacats, mesures per clarificar el finançament dels partits polítics i la reducció de despeses electorals, perseguir la corrupció amb més eficàcia i la creació d'un agència independent de control formada per la ciutadania. Un dels seus objectius és acabar creant una comissió parlamentària que lluiti contra la corrupció i aposti per la transparència i implicar les entitats signants en aquesta vigilància. "La signatura d'aquest Pacte Social demostra que la ciutadania que es preocupa per temes socials pot empènyer i pressionar per poder canviar les coses", ha comentat Xavi Calvo, qui, com a membre de Montcada Transparència, fa una crida a la població a participar en l’Observatori Ciutadà Municipal (OCM), un espai web impulsat per aquesta entitat que té com a principal objectiu posar a l’abast de la ciutadania la gestió de l’Ajuntament. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari