Montcada viu una jornada històrica amb la signatura del conveni que regularà el pas de la Línia d’Alta Velocitat

El document inclou les principals reivindicacions del govern municipal i de la Plataforma Tracte Just, Soterrament Total

La Casa de la Vila ha acollit aquesta tarda l’acte de signatura del conveni que regularà el pas de la LAV per Montcada i Reixac. La firma ha anat a càrrec de l’alcalde, César Arrizabalaga (PSC), el secretari d’Estat d’Infraestructures, Víctor Morlán, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, i el president d’Adif, Antonio González. Totes les autoritats han coincidit a senyalar que el dia d’avui és una jornada històrica per al municipi.
El conveni consta de cinc acords que donen resposta a les demandes del govern municipal i de la Plataforma Tracte Just Soterrament Total. El punt més destacat és el compromís del Ministeri de redactar i tramitar el projecte de soterrament de la línia convencional Barcelona-Portbou al seu pas per la zona urbana de Montcada, des del límit amb Vallbona, mitjançant un nou traçat sota el riu Ripoll, fins a la seva ribera nord. Dins d’aquest projecte també es definirà la construcció d’una nova estació ferroviària de rodalies que garanteixi el servei que actualment es dona a la ciutat. Mentre no es construeix el nou túnel de la línia convencional i la nova estació, el servei ferroviari de rodalies es continuarà donant a l’estació actual. Un altre aspecte destacat del conveni és que una vegada entri en servei el nou traçat del túnel de la línia Barcelona-Portbou, es desmantellarà i desafectarà l’ús ferroviari del traçat actual i els terrenys resultants seran cedits a l’Ajuntament per a la seva qualificació com a zona pública verda.
El conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, ha destacat que la signatura del conveni “és un acte de compromís del govern català i espanyol amb la ciutadania de Montcada i els seus representants locals”. El secretari d’Estat d’Infraestructures, Víctor Morlán, també ha senyalat que es tracta d’una jornada històrica “que té lloc després d’un llarg procés de converses i negociacions, que ha culminat en un bon acord”. L’alcalde, César Arrizabalaga (PSC), ha tancat l’acte recordant com va començar el procés que avui culmina i tots els obstacles que s’han hagut de superar, com els problemes tècnics que al 2003 van posar en perill el soterrament total de la línia de Barcelona-Porbou. Arrizabalaga també ha tingut paraules d’agraïment pel paper de la Plataforma Tracte Just, membres de la qual han estat presents a l’acte. Per a l’alcalde “avui comença el compte enrera cap a la realització d’un projecte llargament desitjat per la ciutat”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari