Mor de forma sobtada l’exalcalde socialista César Arrizabalaga

Tenia 65 anys i va ocupar el càrrec del 1999 al 2010

Arrizabalaga va deixar l'Alcaldia i la política activa l'any 2010
Pilar Abián

L'exalcalde de Montcada i Reixac César Arrizabalaga ha mort aquest dilluns al vespre de forma sobtada al seu domicili, a l'edat de 65 anys. La notícia ha generat nombroses mostres de condol d'entitats i particulars a través de les xarxes, també del propi consistori com del PSC, partit al qual va representar, així com d'altres formacions polítiques –ECP i ERC, actualment en el govern, el PP i Vivim Montcada i Reixac. Les despulles d'Arrizabalaga seran al tanatori de Ripollet a partir de les 15h i la cerimònia de comiat es farà demà dimecres, a les 11.30h en el mateix recinte funerari.

Arrizabalaga va entrar a l’Ajuntament com a regidor l’any 1995 i va arribar a l’Alcaldia el juliol del 1999 després que el PSC guanyés per primer cop les eleccions a Montcada i Rei­xac, anteriorment feu d’ICV. Al 2003, candidat per segona vegada, va obtenir la majoria absoluta, fita que cap altre alcaldable havia assolit anterior­ment. Durant els mandats que va presidir es van dur a terme alguns dels projectes més singulars del municipi, com ara el complex Montcada Aqua, la Biblioteca Elisenda, el Kursaal o l'estadi municipal de futbol, actua­cions que va liderar des del go­vern de coalició PSC­-CiU. Al 2010, Arrizabalaga va deixar l'Alcaldia i es va reincorporar a la seva vida professional com a docent fins a la seva jubilació.

Condol del PSC

L'agrupació del PSC, de la qual Arrizabalaga va ser primer secretari, ha fet un escrit en què lamenta la seva defunció i destaca la seva trajectòria com a alcalde: "Estem profundament entristits per la pèrdua d’un company i alcalde de la nostra ciutat, una persona que es va implicar com pocs per Montcada. Durant onze anys va ocupar l’Alcaldia de la nostra ciutat, una dècada d’avenços, encerts i reptes que va encarar amb tota la seva voluntat de treball. Volem acompanyar en el sentiment a la seva família i éssers estimats. Rebeu el nostre suport en aquests moments tan tristos i durs".

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari