Només un cas positiu en la primera jornada del cribratge massiu

Continua l’afluència de públic per sotmetre’s a les provés ràpides d’antígens, que es faran fins a les 19h

El cribatge s'ha liderat amb els professionals dels CAP Montcada I Les Indianes
Pilar Abian
Només un cas positiu de Covid-19 detectat a la primera jornada del cribratge massiu organitzat pel Departament de Salut a Montcada i Reixac en què ahir van participar 1.612 persones. Avui es fa la segona i última tongada a l'àgora del Montcada Aqua, que s'ha iniciat a les 9 i clourà a les 19h. L'afluència de públic continua tot i que les cues avancen amb fluïdesa.
L’objectiu d’aquests cribratges poblacionals és detectar els casos asimptomàtics i tallar amb antelació les cadenes de transmissió del virus. Hi poden participar totes les persones majors de 14 anys –els menors han d'anar-hi acompanyats– que visquin o treballin al municipi i que han d'anar identificades amb el DNI o la targeta sanitària.
El test practicat als participants al cribratge és el d’antígens que determina en pocs minuts si la persona té la Covid-19. Els negatius reben l’endemà de la prova un SMS amb el resultat mentre que, als positius se’ls avisa amb immediatesa, a través del gestor covid. El resultat del test també està disponible al portal lamevasalut.gencat.cat.
 
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari