‘Oído absoluto’, la proposta d’entrenament auditiu que triomfa a les xarxes socials

Joan Riera i Emma España són els impulsors d’aquest projecte a Tik-Tok, Instagram i Youtube

Joan Riera i Emma España van celebrar els 100.00 seguidors a Instragram amb un pastís
Oido-absoluto

Les xarxes socials també poden ser una eina útil i eficaç per transmetre continguts educatius i didàctics. El violoncel·lista montcadenc Joan Riera i la musicòloga Emma España són un exemple de com es pot tenir èxit a Tik-Tok, Instagram o Youtube amb la difusió d’un coneixement molt específic. @oidoabsoluto_ és un projecte que va néixer el passat mes d’agost amb l’objectiu de difondre material relacionat amb l’entrenament auditiu, un aspecte que, en opinió de tots dos, està poc desenvolupat als estudis reglats de música.
“El primer vídeo que vam penjar va ser a Tik-Tok i ja tenim prop de 141.100 seguidors de totes les edats, la majoria amb coneixements musicals”, assegura España, qui ha afegit que els ha sorprès l’àmplia comunitat que tenen a l’Argentina i Mèxic. “L’èxit a Instagram va arribar més tard, farà un mes i mig, gràcies a un post sobre el color tonal. A partir d’aquí el creixement ha estat espectacular, ja que alguns dies hem fet 5.000 seguidors de cop. Ara ja en sumem 104.000, mentre que a Youtube, tenim 46.100 subscriptors”, comenta Riera.

El primer vídeo que vam penjar va ser a Tik-Tok i ja tenim prop de 141.100 seguidors de totes les edats, la majoria amb coneixements musicals

Emma España, musicòloga

Objectius

La idea d’ambdós músics no és que la gent aconsegueixi l’oïda absoluta, una habilitat que s’ha de desenvolupar abans dels 6 anys i que permet reconèixer la nota d’un so, sinó que, a través d’un entrenament i una metodologia estructurada, es pugui millorar de mica en mica aquesta habilitat i arribar a l’oïda relativa, que permet identificar una nota a partir d’una altra.
La parella va començar amb una freqüència de publicació de tres post al dia però, des que van arrencar les classes a l’institut on treballen la xifra s’ha reduït a un diari. “Intentem fer uns vídeos breus molt didàctics. També potenciem la interacció amb la nostra comunitat plantejant reptes a resoldre”, explica Riera.

Intentem fer uns vídeos breus molt didàctics. També potenciem la interacció amb la nostra comunitat plantejant reptes a resoldre

Joan Riera, viol·loncelista

Arran l’èxit de la iniciativa, la parella s’ha plantejat nous projectes com la creació d’una pàgina web i la difusió de material didàctic sobre la temàtica. “Ens fa molta il·lusió i alhora, una mica de pànic perquè és un món nou que estem aprenent a gestionar sobre la marxa”, reconeix España.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari