Presentat el protocol per a la futura construcció de l’hospital de proximitat Ernest Lluch

El centre sanitari és una reivindicació històrica del territori que donarà servei a la regió est-sud del Vallès

Imatge virtual del projecte d'hospital presentada a l'inici del 2010
Arxiu / Montcada Comunicació

Durant la sessió plenària d’ahir dijous es va donar compte del conveni signat entre el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i els ajuntaments de Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès i Ripollet, per la construcció del nou hospital de proximitat Ernest Lluch. L’alcaldessa, Laura Campos (ECP), va celebrar la signatura del protocol tot ressaltant el retard d’aquest projecte. "La primera vegada que es va parlar d’aquest hospital va ser el 2004, quan es va constatar la necessitat que tenia la regió est-sud del Vallès de tenir un hospital de proximitat", va dir. La llavors consellera de Salut Marina Geli va prometre que l’hospital es construiria el 2011, però la Generalitat va acabar descartant finalment el projecte adduint motius econòmics.

Campos va agrair la feina feta al llarg d’aquests anys per les diferents plataformes de salut de Montcada, Cerdanyola i Ripollet que no han deixat d’exigir a les institucions la construcció de l’hospital. Precisament, entre el públic assistent al Ple es trobava el portaveu de la Taula per la Salut, Antonio Cera, qui es va mostrar satisfet per la signatura del protocol si bé va indicar que Montcada té com hospital de referència la Vall d’Hebron i no el Parc Taulí. L’alcaldessa va explicar que Salut li va confirmar que Montcada seguirà sent regió sanitària de Barcelona i que, per tant, l’hospital de la Vall d’Hebron continuarà sent el centre sanitari referent per a la població. En el torn de precs i preguntes, Cera va aprofitar per exigir el compliment de l’acord signat el desembre passat entre ECP i el govern de la Generalitat –format per ERC i Junts– per l’obertura de les urgències nocturnes de Montcada.

L’equipament està concebut com un hospital de proximitat per a l’atenció especialitzada i intermèdia potent, amb un servei d’urgències resolutiu

El protocol per a la construcció del nou hospital vincula les parts s’estén fins al 31 de desembre del 2025 i es podrà prorrogar per quatre anys més. Precisament la posada en funcionament del nou equipament –que es preveu ubicar al bell-mig dels tres municipis, al solar de l’antiga fàbrica Redosa, davant dels blocs Sivis– es fixa per al 2029. Per a l’execució del projecte serà necessari modificar el Pla General Municipal (PGM) de tot el sòl en què es construirà l’hospital. La proposta d’ubicació de l’equipament sanitari requerirà a l’entorn d’uns 35.000 o 40.000 m2 de sostre edificable, i seran els ajuntaments els que hauran de garantir que el terreny disposi de tots els serveis urbanístics bàsics adequats a la construcció projectada.

L’objectiu del futur centre sanitari és millorar la prestació de serveis d’atenció a la salut al Vallès Occidental i, en concret, a la seva àrea est-sud. L’equipament es concep com un hospital de proximitat per a l’atenció especialitzada i intermèdia potent, amb un servei d’urgències resolutiu, destinat a atendre uns 176.000 habitants.

Veieu el punt del ple en aquest enllaç.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari