Prop d’un centenar de persones denuncia que el nou govern no els representa

Els indignats, la plataforma d’afectats per les hipoteques i els antiincineració s’han concentrat mentre se celebrava la sessió

Els manifestants han llençat arròs als regidors del PSC i CiU, simbolitzant un casament entre ambdós partits

Durant l’hora i mitja que ha durat el Ple constitució de la nova Corporació, prop d’un centenar de persones s’ha concentrat davant les portes de la Casa de la Vila per fer paleses diverses reivindicacions, el seu desacord amb l’actual sistema polític i amb el nou executiu que tindrà Montcada i Reixac, format pel PSC i CiU, que ahir divendres, 10 de juny, a la nit van signar un acord per governar els pròxims quatre anys. Les reivindicacions de caràcter general com el dret a un habitatge digne, la lluita contra l’atur i la fi del poder dels bancs i de les grans empreses expressades pel moviment d’indignats de Montcada i Reixac i la plataforma d’afectats per les hipoteques s’han combinat amb les de caire més local, a través de la Plataforma Antiincineració. “El PP, Lafarge i Convergència ens maten a consciència” ha estat el lema més pronunciat pels representants del col·lectiu que lluita perquè la cimentera no faci cremi residus. La manifestació es reforça pel recent anunci per part de la cimentera que la Generalitat li ha autoritzat a fer servir residus de caràcter sòlid i industrial per generar combustible, que en opinió dels antiincineració, “converteix Lafarge en una incineradora”.

Els manifestants han esperat la sortida dels 21 nous regidors –especialment els que governaran, del PSC i CiU– per mostrar-los directament les seves crítiques i per llençar-los arròs, fent un símil amb un casament entre l’alcaldessa electa, la socialista M. Elena Pérez, i el líder convergent, Joan Maresma. Els indignats han avançat que tenen previst fer una assemblea demà diumenge, però que la coincidència amb els actes de la Festa Major potser fa que s’ajorni.

Alguns dels representants polítics han fet referència als manifestants durant la seva intervenció. “Després diran que no entenen els indignats; M. Elena, ha tingut la possibilitat de propiciar un canvi i no ho ha fet, ha pactat amb el partit de les retallades, de la supressió de la sisena hora, que no farà l’Hospital, que no traslladarà Lafarge i tot responent a interessos personals”, ha manifestat el regidor d’ICV-EUiA Josep M. González, formació que assegura que s’havia ofert a possibilitar un canvi a l’executiu local. “El moviment dels indignats és un símptoma de la malaltia de l’actual model democràtic, que no castiga les males pràctiques i on els polítics no treballen per resoldre els interessos generals de la ciutadania”, ha apuntat la regidora d’Esquerra, Marta Aguilar.

A la fi del Ple, en declaracions a Montcada Ràdio l’alcaldessa ha assegurat que el govern “prendrà bona nota del que reclamen els veïns que estan en el seu dret de manifestar-se i d’expressar les seves preocupacions a les quals intentarem donar resposta”, ha dit.

Deixa un comentari