Reducció de nombre de carrils de circulació en un tram de l’avinguda Europa

La mesura té com a objectiu minorar la velocitat de pas dels vehicles

La intervenció també ha permès guanyar places d'aparcament
Premsa Ajuntament

Amb l’objectiu de reduir l’amplada visual que convidi a una reducció de la velocitat per part dels vehicles que passen per aquesta via, l’Ajuntament ha realitzat una actuació a l’avinguda Europa, a Mas Duran, que ha consistit en la reducció de dos a un carril de circulació en sentit sud del tram comprès des del carrer Enric Granados fins a la rotonda del carrer Joan Miró. Aquest treball, realitzat en l’únic tram d’entrada o sortida a la rotonda que encara mantenia dos carrils de circulació en un mateix sentit, també ha permès duplicar en aquest punt les places d’aparcament, que han passat de cordó a semibateria invertida.
 

Demanda veïnal

L’actuació respon a les queixes dels veïns per la manca de seguretat que genera l’excesiva velocitat d’alguns vehicles i s’afegeix als coixins berlinesos que es van instal·lar als anys 2017, en sentit sud, i al 2018, en sentir nord, quan es va comprovar que els cotxes envaïen el carril contrari per esquivar-los. Per pal·liar les molèsties del trànsit que es produeixen a l’avinguda d’Europa, la Policia Local també realitza controls per evitar el pas de camions de més de 5 tones que tenen prohibit sortir de l’autovia C-17 per circular per Mas Duran i Mas Rampinyo.

El regidor de Mobilitat, Jaume Teixidó (ERC) ha destacat que amb aquest tipus d’actuacions es pretén “l’equilibri entre la mobilitat a peu, el vehicle privat i el transport públic, apart de refermar la voluntat de cohesionar el territori perquè esdevingui l’escenari de confort que el veïnat espera”. Teixidó també ha agraït la col·laboració dels veïns i ha expressat que l’Ajuntament està obert als suggeriments que puguin continuar aportant en el futur.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari