Renfe prorroga l’abonament gratuït per tot el 2023

Els bitllets serviran per a serveis de Mitja Distància i Rodalies de Catalunya

Usuaris de Renfe a l'estació de Montcada-Manresa
Arxiu / La Veu

El govern central ha anunciat aquesta setmana que prorrogarà per tot el 2023 la gratuïtat dels bitllets pels usuaris recurrents de Rodalies i Mitja Distància. Des del Ministeri d’Hisenda s’està estudiant que la mesura no sigui conjuntural sinó permanent, per tal d’incentivar el transport públic i reduir les emissions de contaminants atmosfèrics que emeten els vehicles de combustió.

Els abonaments continuaran sent unipersonals i s’adquiriran cada quadrimestre. El del primer quadrimestre entrarà en vigor a partir de l’1 de gener de 2023 i serà vàlid fins al 30 d’abril de 2023. Els bitllets permetran fer un màxim de quatre viatges al dia i exclusivament des de o fins a les estacions d’origen i destí escollides a l’adquirir el títol de transport. Pels menors de 14 anys hi haurà un nou bitllet, l’Abonament gratuït Nen. Els bitllets es poden comprar digitalment a la web i App de la companyia i a les màquines d’autovenda i taquilles de les estacions.

Dipòsit

Com en el període en què ha estat en vigor durant l’any 2022, per l’adquisició d’aquests títols s’ha de fer un dipòsit de 20 euros per abonament i quadrimestre, que es retornara sempre que s’hagi fet un mínim de 16 viatges. Renfe recomana fer el pagament amb targeta perquè facilita la devolució dels diners a la mateixa targeta un cop passats els 4 mesos de validesa del bitllet. En cas que la compra s’hagi fet en metàl·lic, s’ha de complimentar una sol·licitud específica per a la seva devolució.

La fiança es retornarà sempre que s’hagi fet un mínim de 16 viatges

Per evitar que es reservin viatges i després no es realitzin, Renfe es quedarà amb els 20 euros de dipòsit d’aquells usuaris que, en com a mínim tres ocasions, no hagin cancel·lat el viatge amb un mínim de dues hores d’antelació. L’abonament es pot perdre, juntament amb la fiança, per ús inadequat, com reservar bitllets i no fer-los servir o viatjar amb el títol d’una altra persona. La sanció també suposarà que durant 30 dies no es podrà obtenir un nou abonament.

Seccions:

Deixa un comentari