Representants de la Plataforma Antiincineració, a Europa

La Coordinadora Internacional contra la Incineració de Residus es reuneix a Brussel·les

Representants de la Plataforma antiincineració de Montcada amb la resta d'activistes, al Parlament europeu
PA
El Moviment contra la incineració i pel 'Residu Zero' portarà els dies 3 i 4 d'abril les seves reivindicacions al Parlament Europeu. Entre les plataformes que es donaran cita a Brusel·les, com a representants de la Coordinadora Internacional contra la Incineració de Residus hi ha la de Montcada i Reixac. L'objectiu dels activistes és aconseguir que el dret a un medi ambient saludable s'inclogui en el Conveni Europeu de Drets Humans i en la Carta de Drets Fonamentals de l'ONU.
 
Trajectòria
La Coordinadora Internacional pel Residu Zero i contra la Incineració i la Coincineració de Residus està formada per plataformes de diversos països que pertanyen a zones afectades per instal·lacions o projectes d'incineració de pneumàtics, escombraries i altres residus altament tòxics. En el cas de Montcada i Reixac, el moviment antiincineració ha viscut dues etapes històriques. La primera, en la dècada dels 90, es va fer contra la incineradora de residus sòlids urbans de l'Àrea Metropolitana de Barcelona instal·lada al polígon de la Ferreria i que va ser tancada finalment al 2004. A final de la primera dècada del 2000 el moviment antiincineració es va tornar a reactivar després que la Generalitat autoritzés la cimentera Lafarge a utilitzar biomassa com a combustible.
 
En la jornada de dimecres, l'assemblea de la Coordinadora Internacional debatrà la "Declaració de Ponferrada contra la Incineració i pel Residu Zero", manifest elaborat en aquesta ciutat el passat 12 d'octubre  durant la Trobada contra la Incineració i signat per un centenar de col·lectius ciutadans de tota Espanya. Després de la lectura del manifest, al qual es preveuen noves adhesions, les Plataformes Cíviques exposaran els seus respectius casos.
El dijous 4 tindrà lloc una sessió de treball sobre 'La coincineració global de residus a la Unió Europea. El Residu Zero com a solució i la prohibició de qualsevol objecte que no es pugui reutilitzar-reciclar'. La jornada finalitzarà amb el debat de conclusions i propostes per continuar avançant en la coordinació global del Moviment contra la Incineració.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari