366 alumnes fan la preinscripció a P3 i 262 a primer d’ESO a centres de Montcada

L’IES La Ribera només ha registrat 12 alumnes en aquest procés, tot i que oferta 54 places

La majoria de famílies que hagin escollit una escola pública d’educació infantil com a opció per matricular els fills de P-3 obtindran el centre que hagin elegit en primera opció. En canvi, a l’escola concertada hi ha 100 places disponibles i una demanda de 130 interessats, per tant, una trentena de nens i nenes d’aquestes famílies haurà d’anar al centre que hagin escollit en segona, tercera o fins i tot, quarta opció. Aquests són alguns dels resultats del procés de preinscripció escolar a infantil, primària i secundària, que va acabar el 20 d’abril.

El procés de preinscripció a primària i secundària ha donat com a resultat 349 infants que l’any vinent faran P-3 preinscrits a escoles de Montcada i altres 15, en escoles de Barcelona que tenen conveni amb la Regidoria d’Educació del municipi. Les 6 escoles públiques de primària han cobert amb normalitat les seves places de P-3 i en la majoria hi ha algunes places disponibles. Al col·legi Elvira Cuyàs, de 2 línies, hi ha 3 demandes de més, al Mitja Costa, una, mentre que, per contra, de les 50 places que oferta el Font Freda només se n’han cobert 24.

A l’escola de primària concertada, la situació és totalment diferent, tots els centres superen la demanda: La Salle, amb 10 places de més, el Sagrat Cor, amb 14, i el Ciutat Meridiana, amb 11. El col·legi Ciutat Meridiana és el preferit dels veïns de Can Cuiàs, que per a aquest curs tenien preferència en set escoles, La Salle, Sagrat Cor i Viver de Montcada i Alfonsa Cavin, Ciutat Meridiana, Ferrer i Guardia i Mestre Morera de Barcelona. Dels més de 90 infants del barri que aquest any s’havien de matricular a P-3, després de la preinscripció només hi apareixen 50 en aquests set centres i els 40 restants hauran d’estar, segons la Regidoria d’Educació, en altres col·legis de Montcada i Barcelona. La titular del departament, Ana Rivas (PSC), ha dit que aquest resultat no ha sorprès l’Ajuntament perquè en una enquesta feta als veïns de Can Cuiàs abans de la preinscripció, els pares mostraven la seva preferència pel col·legi Ciutat Meridiana i els concertats de Montcada.

La Regidora d’Educació ha destacat que el CEIP El Turó “recupera la normalitat després dels problemes que va patir l’any passat, que va enfrontar les famílies, AMPA i professorat amb la direcció del centre”. Aquest any hi ha 20 nens preinscrits per a 25 places disponibles i d’aquests infants, segons Ana Rivas, el 80% prové de famílies catalanes. La regidora ha lloat la tasca de la nova direcció que, entre d’altres projectes que vol posar en marxa, l’any vinent incorporarà l’anglès com a llengua curricular.

A primer d’ESO s’han matriculat 262 estudiants. L’IES La Ferreria i La Salle omplen les seves aules amb normalitat i al Montserrat Miró hi ha un excedent de 17 places. El problema està a l’IES La Ribera, que amb 54 places disponibles a primer d’ESO, només s’hi ha inscrits 12 joves. La regidora d’Educació creu que aquestes dades són “preocupants” i que el centre ha de pensar a oferir “algun tipus d’ensenyament que el pugui fer atractiu de cara als estudiants”. La matriculació a educació infantil, primària i secundària obligatòria serà de l’11 al 15 de juny.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari