80 veïns de la Zona 21 es manifesten contra la reparcel·lació del sector

Els veïns reclamen que es redueixen els costos que suposa dotar la zona dels serveis bàsics

Una vuitantena de veïns de la Zona 21 de Terra Nostra es va manifestar ahir la tarda tallant la N-150 a l’alçada del Gran Casino durant un quart d’hora. És la segona protesta que organitzen els veïns en els últims 15 dies –l’anterior va ser el 24 d’abril– per reclamar a l’Ajuntament que s’abarateixin els costos d’urbanització del sector. El projecte de reparcel·lació divideix la Zona 21 en cinc unitats d’actuació i ara està en fase d’aprovació definitiva el pla que afecta a la número dos.

La intenció del pla és dotar l’espai dels serveis bàsics de què disposa qualsevol barri de Montcada, de llum, aigua, gas i telecomunicacions. El pla determina els espais que es destinaran a carrers i equipaments, com afectarà això a cada parcel·la i quin cost suposarà per als propietaris. Segons el projecte inicial, els veïns aportaran els terrenys per a ús públic i el cost derivat del planejament i l’Ajuntament serà l’encarregat d’executar l’actuació.

Els veïns que van protagonitzar la protesta consideren que el projecte de reparcel·lació del sector no és viable econòmicament i que el Consistori no ha tingut en compte la situació particular de cada família. Els afectats diuen que exigir una quantitat de diners només en funció dels metres quadrats del solar de cada veí és injust perquè l’aprofitament i els usos que pot donar cada família a les parcel·les és diferent.

El president de l’AV de la Zona 21, Rafael González, ha explicat que l’entitat veïnal ha proposat a l’Ajuntament un pla de viabilitat econòmica “que aquest no ha acceptat” i creu que el Consistori no ha tingut en compte en cap moment als veïns a l’hora de decidir les quantitats que ha d’aportar cada persona. Segons el representant veïnal, “hi ha propietaris amb parcel·les grans que només tenen una casa i paguen més que els que tenen un solar més petit, però, en canvi, hi han construït més habitatges”. González també critica que la reparcel·lació presenta desigualtats entre els mateixos veïns del sector.

Des de l’Ajuntament, l’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga (PSC), ja ha manifestat en diverses ocasions que s’estan fent totes les actuacions possibles per reduir les despeses que els propietaris dels solars hauran de pagar quan es doti la zona dels serveis.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari