Adimir aconsegueix que a Montcada hi hagi el curs vinent una unitat de suport a l’educació especial

Montcada disposarà d’un aula USEE a partir del pròxim curs, que donarà cobertura a tres infants que presenten transtorn greu del desenvolupament.

Montcada i Reixac tindrà una aula USEE (unitat de suport a l’educació especial) per al curs vinent, a les instal·lacions del col·legi Reixac. Aquest és l’objectiu complert de l’entitat Adimir, que feia més d’un any que reivindicava que al municipi hi hagués una instal·lació d’aquest tipus. Amb el suport de la Regidoria d’Educació i de la Comissió de Necessitats Educatives Especials, l’aula USEE es posarà en marxa al col·legi Reixac de cara al curs 2007-2008 i donarà cobertura a tres infants que presenten un perfil similar, trastorn greu del desenvolupament. En aquest espai treballaran professors especialitzats en educació especial, que oferiran un reforç formatiu als infants amb necessitats educatives especials.

La notícia que a Montcada hi haurà una aula USEE la van rebre fa uns dies els membres d’Adimir en veu de la delegada territorial d’Educació, Anna Riuró, que donava una resposta positiva a la petició de l’entitat de discapacitats de Montcada. Amb aquest tipus d’aules es proveeix als centres d’uns recursos humans per atendre i donar suport un grup d’alumnes amb necessitats educatives especials en la mateixa aula ordinària i en altres contextos educatius ordinaris. Les aules USEE són un recurs per afavorir el procés cap a la inclusió i afavoreixen la convivència de tots els alumnes amb la qual cosa s’enriqueix el seu procés educatiu i de maduresa personal.
Adimir ha manifestat la seva satisfacció per la notícia però ha informat que el seu treball en el camp de l’educació no ha fet res més que començar perquè encara hi ha molts infants a Montcada i Reixac que no reben l’educació adaptada plenament a les seves necessitats.

Els infants que estiguin a l’aula USEE no pertanyeran a cap classe especial sinó que estaran integrats dins el mateix grup d’alumnes, però en moments puntuals necessitaran un reforç i una motivació per seguir el ritme de la classe. Aquest suport es donarà dins del mateix horari lectiu. Adimir vol agrair especialment a la Regidoria d’Educació, a les AMPA de tots els centres escolars i especialment al col·legi Reixac el suport que han donat perquè l’aula USEE a Montcada sigui finalment una realitat.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari