Alumnat i famílies del Fedac participen en la creació d’un joc per al benestar digital

El centre ha col·laborat en la iniciativa que impulsa la Generalitat en col·laboració amb el MWC

Treballar el benestar, la salut i la criança digital. Amb aquests objectius l’escola Fedac ha participat en un taller de cocreació d’un futur joc de taula per a famílies que està dissenyat la Generalitat en col·laboració amb el Mobile World Congres (MWC).

L’activitat s’ha adreçat a l’alumnat de 3r i 5è de primària i les seves respectives famílies. “Ha estat una experiència molt potent, no tan sols pels avantatges i enriquiment familiar, sinó també per situar l’alumnat en el centre de l’aprenentatge”, ha celebrat Óscar de Paula, docent de tecnologia al Fedac. De forma conjunta, els infants i familiars han explicat quins són els conflictes que viuen a casa quan fan servir els dispositius digitals i què fan per gestionar-ho i com troben la millor solució. “Ens costa reaccionar al conflicte i hem de donar eines a famílies i alumnat per aprendre a gestionar emocions i liderar les nostres decisions”, defensa el mestre.

El dinamitzador del taller ha estat Oriol Ripoll, amb una trajectòria de reconeixement en el desenvolupament de jocs. “Tot allò que inverteixes en la infància ho guanyaràs en l’adolescència”, valora l’especialista.

Opinió de les famílies

“Haver conegut els conflictes que viuen altres famílies reconforta”, assumeix Liza Ojeda, mare d’una alumna de 5è, qui també creu necessària una reflexió autocrítica. El seu marit no té mòbil i l’activitat els ha permès identificar sentiments com la irritabilitat que han anat treballant a les aules. “Ens preocupa si les nostres filles passen moltes hores davant les pantalles i si després en fan bon ús”, explica Marta Cañizares, una altra mare de 3r i 5è. “Intentem limitar el temps d’oci, però sempre acaba en un drama, mai tenen prou”, afegeix Cañizares qui valora de forma positiva la participació en el taller: “Ens ha donat una pauta per actuar a casa”.

Deixa un comentari