Aprendre la professió d’ajudant de cambrer per accedir al món laboral

Quinze joves participen en la formació, impulsada per l’Ajuntament amb fons europeus

Els joves del pla RestauraMiRjove aprenen en un establiment de la plaça Joanot Martorell
Laura Grau
Un total de 15 joves del municipi de 16 a 25 anys, en situació d’atur i abandonament escolar, participa en el projecte RestauraMiRjove, una nova iniciativa d’inserció laboral que ha posat en marxa l’Ajuntament gràcies a una subvenció de prop de 44.000 euros rebuda en el marc d’un programa d’ocupació juvenil del govern estatal finançat amb fons europeus. El curs, que consta de 440 hores de classes teòriques i 80 pràctiques a empreses, va començar el 28 de maig i s’allargarà fins a final d’any. Durant aquests mesos, el jovent rebrà una formació professional d’iniciació a l’hosteleria com a ajudant de cambrer, que també inclou algunes nocions d’elaboracions culinàries, a més d’orientació laboral i l’aprenentatge d’habilitats socials. “L’objectiu és que coneguin l’ofici i es plantegin la possibilitat de tornar a estudiar per tal de tenir més opcions a l’hora de trobar una feina”, comenta Carme Fructuoso, educadora del projecte RestauraMiRjove, coordinat per la Regidoria d’Educació, Infància i Joventut i el departament de Promoció Econòmica i Ocupació. 
 
Les classes s’imparteixen entre el Centre Cívic La Ribera i un bar tancat de la plaça Joanot Martorell que l’Ajuntament ha llogat per tal que els joves puguin fer el curs en un espai real. Els joves assisteixen a classe de dilluns a divendres, de 9 a 13.30h, excepte els dimarts, que fan horari ininterromput de 9 a 16h amb l’objectiu de preparar i servir un àpat, que es mengen ells mateixos. D’altra banda, el grup ja ha fet alguns serveis a clientela externa com l’aperitiu de la cloenda dels programes del Dipositiu Transi­ció Escola-Treball (Diltet) de l’Ajuntament i un esmorzar per a tècnics municipals. “Han fet un gran progrés i estan molt motivats, un dels èxits d’aquesta iniciativa pionera al municipi en el marc del Diltet”, explica Fructuoso. Després de les vacances d’estiu, els joves reprendran les classes i començaran a fer les pràctiques a empreses. “Sempre m’ha agradat l’hostaleria. Els meus pares tenen un bar i cada vegada crec que aquest ofici pot ser una bona sortida laboral. Estic molt content amb el curs perquè hem aprés moltes coses”, explica Dani Romero, de 17 anys. En aquest sentit també s’ha expressat Duaa Lemsidi, de 18 anys, l’única noia del grup, qui es mostra satisfeta de l’experiència: “M’està agradant tant que, fins i tot, m’estic plantejant la possibilitat de fer un cicle mig d’hostaleria”.
Seccions:

Deixa un comentari