ASERM inicia una nova etapa

John Pérez és el nou president de l’associació d’equatorians, que està fent la setmana cultural al centre cívic La Ribera

Elisabet González, Jonathan Martín i John Pérez
Rafa Jiménez
La setmana cultural finalitza aquest dimecres

L’Associació Sociocultural d’Equatorians Residents a Montcada i Reixac, ASERM, celebra aquests dies la seva setmana cultural al centre cívic La Ribera. Les jornades es van iniciar dilluns i continuaran fins a aquesta tarda, a partir de les 17.30h. Ahir es va fer la inauguració amb la presència de Jonathan Martín (PSC) i Elisabet González (CiU), regidors de Participació Ciudadana i Integració respectivament. Amb la seva assistència, tots dos van voler donar-li la benvinguda a John Pérez Montesdeoca, que va ser escollit com a nou president de l’entitat el 22 de novembre, substituint en el càrrec Nely Bósquez, que portava cinc anys com a presidenta amb una tasca que ha estat molt ben valorada pels responsables de l’Ajuntament.

La setmana cultural és fa habitualment als col·legis d’Equador i es sol fer als mesos de juliol i agost, coincidint amb la festa de Guayaquil. Aquest any, i per motius econòmics, a Montcada s’ha fet al desembre amb l’objectiu, segons el president d’ASERM, “d’ensenyar els valors i les costums de la nostra terra a la comunitat que ens ha acollit”. Durant aquests dies, al centre cívic La Ribera es poden veure fotografies, vídeos i objectes sobre diferents regions d’Equador. Aquesta tarda, es farà un taller de cuina on s’explicarà com un mateix plat es pot fer de forma diferent segons la zona del país.

Actualment, i segons dades del padró del 15 de novembre d’aquest any, viuen a Montcada 385 equatorians. Aquesta xifra ha baixat considerablement en els últims anys ja que, degut a la crisi, molts equatorians han decidit tornar al seu país d’origen.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari