Cuina Vallès celebra cinc anys del seu projecte d’enllaç entre la restauració i el territori

L’acte central de l’aniversari va tenir lloc a Montcada, amb un sopar elaborat amb productes típics de la comarca

Els cuiners fan la maneta dels cinc anys en presència de les autoritats
Sílvia Alquézar
Restauradors de 'Cuina Vallès' servint mongetes del ganxet amb vi d'Ullastrell
El cuiner Albert Oltra, de Can Piqué, saluda als assistents
El president de 'Cuina Vallès', Carles Calsina, s'adreça als assistents al sopar

El menú servit ahir dilluns, 24 d’octubre, pels restauradors del projecte ‘Cuina Vallès’ als assistents al sopar del cinquè aniversari de la iniciativa va ser un bon aparador de les possibilitats que donen a la taula els productes vallesans. “En la seva versió més original o bé amb fórmules més agosarades i creatives, el nostre projecte consisteix a vincular la cuina amb el territori”, va expressar ahir el president de ‘Cuina Vallès’, Carles Calsina, durant el torn de parlaments previ al sopar, celebrat al restaurant montcadenc Can Piqué. Els comensals van poder gaudir a l’aperitiu, per exemple, d’un dels productes estrella del Vallès, les mongetes del ganxet, acompanyades amb oli d’Ullastrell, així com del cigró menut, el vermut de Sabadell, la botifarra terregada, bacallà amb bolets de Sant Llorenç del Munt o, de postres, el recuit d’Ullastrell, tot plegat acompanyat de pa de Sant Julià (Sabadell), elaborat de forma especial per a l’ocasió.

‘Cuina Vallès’ va néixer fa cinc anys per donar difusió de la cuina catalana i específicament, de la vallesana. Fer servir productes de la terra als menús o tenir plats especials per alguns esdeveniments que marca el calendari són alguns dels requisits per formar part d’aquesta xarxa, integrada a hores d’ara per 11 restaurants –Can Piqué ha estat l’últim a afegir-se a la iniciativa i Capritx, de Terrassa, té una estrella Michelin–, que no només difon les seves excel·lències a Catalunya sinó que també han exportat a ciutats com Venècia o Montpellier.

El projecte rep el suport del Consell Comarcal i del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, representats ahir al sopar per les seves respectives presidentes, Pepita Pedraza i Olga Olivé. En representació de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, municipi amfitrió, hi van assistir l’alcaldessa, María Elena Pérez (PSC), i el president de l’Àrea de Política Territorial, Juan Parra (PSC). Hi van anar també alcaldes i regidors dels municipis representats a ‘Cuina Vallès’.

 

 

 

 

 

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari