Can Tauler acull una exposició per reflexionar sobre les normes socials i la diversitat

La mostra està formada per una vintena de treballs creats per les alumnes del taller d’art inclusiu

Les quatre participants mostrant algunes de les seves obres juntament amb l'il·lustrador i professor del taller, Gabriele De Stefano
Sílvia Alquézar

Diferents de qui?‘ és el títol de l’exposició que acull fins al 23 de febrer l’Espai Jove Can Tauler, un recull de les obres creades per les participants al taller d’art inclusiu impartit per l’il·lustrador Gabriele De Stefano. Les creacions, pensades col·lectivament, conviden a reflexionar sobre la normativitat social i reivindiquen la diversitat com a riquesa cultural i fortalesa personal.

Les autores són Èrica Marín, Sara Andrés, Adriana Vendrell i Ariadna Moreira, d’entre 14 i 16 anys. El curs va començar el passat mes d’octubre, amb una hora setmanal els dimecres. “Hem creat un espai d’aprenentatge artístic des d’on es pugui veure la societat de manera crítica”, ha explicat De Stefano, tot afegint que han treballat el cos i la seva diversitat a través de representacions menys canòniques i normatives.

També han jugat amb la diversitat racial i el color, que es pot relacionar a coses molt concretes. Un exemple és el cas del color salmó, que s’acostuma a relacionar amb la pell tot i tractar-se d’una versemblança eurocèntrica que no té cabuda a molts indrets del món, ja que no tothom té el mateix to de pell.

L’art és un llenguatge, una forma de comunicar, i és important que canviï i estigui a l’ordre del dia

Gabriele de Stefano

Un altre dels temes tractats és la masculinitat, que també han enfocat d’una manera no normativa. A través d’una llista conjunta de qualitats socialment acceptades com a “masculines”, han fet un revers, creant així una figura masculina menys convencional.

“Gabriele ens dona l’oportunitat de veure que allò que no és normal és meravellós”, afirma una de les noies en referència als temes tractats durant la durada del taller, la qual destaca aquest estudi de la masculinitat fet i l’espai segur que va crear l’il·lustrador.

És donar-li visibilitat a diferents cossos o coses a les quals no li donem importància. Tenim molt ficat que només hi ha un cos perfecte, quan n’hi ha molts, plens de diferències que ens fan més macos

Sara Andrés, alumna del taller

A banda de crear un lloc d’aprenentatge artístic per crear obres d’art sense prejudicis, De Stefano ha proporcionat a les seves alumnes un espai segur on sentir-se còmodes i expressar-se com elles vulguin. Les obres realitzades, les quals conviden a reflexionar sobre la normativitat social i a reivindicar la diversitat com a riquesa cultural i fortalesa personal, es poden gaudir fins al 23 de febrer a l’Espai Jove Can Tauler.

Seccions:

Deixa un comentari