El CEM es posiciona contra l’avantprojecte de reforma de la Llei d’Educació

El Consell aprova dos documents presentats per la FAMPA i els directors de tots els centres públics i concertats

El Consell Municipal d’Educació (CME) va aprovar ahir dos documents, un signat per la Federació d’AMPA de Montcada i Reixac (FAMPA) i un altre pels directors dels centres públics i concertats de primària i secundària de la localitat, en contra de l’avantprojecte de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE). Tant les famílies com els docents assenyalen que cal salvaguardar el model d’immersió lingüística com a element fonamental per garantir la cohesió social i l’equitat. La FAMPA, a més, critica altres continguts de l’avantprojecte, com ara avançar la tria dels itineraris formatius un any afavorint la segregació dels alumnes; la recuperació de la revàlida, una prova que fa anys que es va eliminar, i la pèrdua de pes curricular d’assignatures com la història, la filosofia, la literatura, la música, les arts plástiques o l’Educació Física. Un altre dels aspectes que la Federació considera inacceptable és que el Consells Escolars, on les famílies hi estan representades, passin a ser merament consultius i deixin de tenir la potestat d’aprovar els projectes i les programacions dels centres. El malestar de la comunicat educativa respecte la LOMCE es vol traslladar també al Ple. El Consell Municipal va aprovar ahir fer aquesta petició als grups municipals perquè tractin el tema com a moció. De fet, el PSC ja tenia previst i tot fa preveure que altres forces polítiques també s’hi sumin per presentar la moció de forma conjunta.

Objectius anual

En la primera reunió del curs, el CME també va aprovar els objectius que va presentar la Regidoria d’Educació per al nou curs. La regidora d’Educació, Ana Rivas (PSC), va explicar que l’Ajuntament mantindrà les quotes a les famílies i les aportacions municipals per al manteniment de la xarxa d’escoles bressol públiques i va destacar que la Generalitat finalment ha atorgat al 2012 una subvenció de 1.300 euros per plaça en comptes de rebaixar-la a 800, tal com havia anunciat. “Això ha contribuït a alleugerir el cost que ha hagut d’assumir el consistori”, va dir l’edil, tot afegint que es mantè la incògnita respecte el que passarà al 2013.

Un altre dels objectius per al proper trimetre és formar les AMPA perquè a partir del setembre vinent regularitzin la contractació de tots els monitors que fan extraescolars. Rivas va anunciar que l’Ajuntament no podrà cedir cap espai municipal a cap entitat que no segueixi aquesta normativa.

Pel que fa a la transició escola-treball, l’Ajuntament col·laborarà amb Andròmines i Engrunes per impulsar projectes destinats a la formació de joves amb tallers per a la reutilització d’ordinadors i la restauració de mobiliari urbà.

Una de les qüestions més conflictives pendents de resoldre i que Educació ha d’afrontar aquest curs és l’aprovació d’un nou mapa escolar que garanteixi una distribució equilibrada dels alumnes amb necessitats educatives especials. El consistori farà una proposta al Departament d’Educació que és qui té les competències per a la seva aprovació.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari