El Centre Cívic La Ribera promou una caminada pels voltants del Besòs

El programa va començar aquest dimarts amb una xerrada sobre viure bé

Les integrants de l'entitat Sin teta hay paraíso durant la xerrada al Centre Cívic La Ribera
Sílvia Alquézar

El Centre Cívic La Ribera, amb el suport del Pla de Desenvolupament Comunitari, organitza aquest dijous (18.30h) una caminada pels voltants del riu Besòs en el marc de la celebració del Dia Mundial per la Salut de les Dones, que es commemora el 28 de maig. L’Ajuntament, des dels àmbits de Promoció de la Salut i Polítiques d’Igualtat, ha ampliat elaborat un programa d’activitats, que es va inaugurar aquest dimarts amb una xerrada al Centre Cívic La Ribera sobre la prevenció del càncer de mama, amb la presentació de l’entitat ‘Sin teta hay paraíso’.

D’altra banda, els departaments municipals han previst dues iniciatives que proposen una reflexió sobre la imatge de les dones als mitjans de comunicació. Hi ha programada una mostra itinerant, titulada ‘Les paraules i les imatges transmeten valors’, de l’Observatori de les Dones. L’exposició es podrà visitar des d’aquest dimarts fins al 27 de maig, al Centre Cívic l’Alzina; del 27 de maig al 3 de juny, al Centre Cívic Can Cuiàs; i del 3 al 10 de juny, a la Casa de la Vila i del 10 al 17 de juny, al Centre Cívic La Ribera. La mostra té com a objectiu la iniciació en la lectura crítica de la representació que fan els mitjans de comunicació audiovisual del cos femení. L’exposició proposa un recorregut per imatges actuals en relació a les del passat, establint paral·lelismes per entendre els orígens i la funció de les formes de representació hegemòniques.

 

El consistori també organitzarà el 29 de maig (18h) al Centre Cívic Can Cuiàs un taller sobre els estereotips de les dones a la pantalla, analitzant diferents exemples des de la pintura fins a la publicitat, passant pels mitjans de comunicació. D’altra banda, el programa inclou una caminada per la natura i un sopar de germanor a l’Espai Jove Can Tauler el 24 de maig, de 16 a 21.30h. Aquest mateix dia, a les 17.30h, la Casa de la Vila serà l’escenari de la conferència ‘Gestió de la tensió física i psicòlogica’ a càrrec de tècncis de l’empresa MC Mutual, organitzada per l’Associació d’Empresàries i Directives de Montcada (Asdem).

 El dia 28 hi haurà jornada de portes ofertes a algunes activitats físiques i de salut per a dones que ofereixen l’Institut Municipal d’Esports i Lleure (IME), Montcada Aqua i la Regidoria de Cultura i Patrimoni. A Montcada Aqua es podrà assistir a la classe d’aquagym d’11 a 11.45h i es podrà fer servir la piscina de 12 a 14h i de 20 a 22.30h. Al pavelló Miquel Poblet es podrà anar a les classes de pilates de 17 a 18h o de 20 a 21h i de 19 a 20h de ioga mentre que a la Casa de la Vila es podrà assistir a la classe de ioga de 18 a 19.15h. El 3 de juny tindrà lloc la conferència ‘L’autoestima. La salut emocional de les dones’, a les 18h a la Casa de la Vila, a càrrec de la psicòloga María Elena Rolinski. El programa inclou la segona trobada de tai-txí, el 9 de juny a l’exterior del Casal de la Gent Gran Casa de la Mina, al parc de les Aigües (10h). Finalment, les biblioteques Elisenda de Montcada i de Can Sant Joan exposaran material sobre dona i salut del 28 de maig al 7 de juny.

 

Seccions:

Deixa un comentari