El Consell Comarcal aprova les bases per adjudicar les beques de menjador

La normativa preveu la concessió d’ajuts del 100 i del 50% del cost del servei

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat aquest dijous les bases reguladores per a l’atorgament dels ajuts individuals de menjador adreçats als alumnes d’ensenyaments obligatoris i de segon cicle d’educació infantil de centres educatius sufragats amb fons públics per al curs 2014-15. El Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha determinat els criteris, iguals per a tot el territori català, elaborats per un grup de treball format per representants dels Consells Comarcals, de l’Associació Catalana de Municipis, de la Federació de Municipis de Catalunya i de la mateixa conselleria.

 

Les bases preveuen la concessió de beques del 100% i del 50% del cost del servei. El 60% de la puntuació dels sol·licitants recaurà sobre el nivell de renda anual de la unitat familiar, el 15% s’obtindrà per situacions específiques de la unitat familiar i el 25% restant si l’alumne està inclòs en un pla d’intervenció o de treball per risc d’exclusió social. El càlcul de la renda familiar, els rendiments de patrimoni i el volum de negoci s’obtindran a partir del certificat de la renda per a beques que s’obté a través de l’Agència Tributària.

 

El Consell Comarcal enviarà les dades de totes les sol·licituds al Departament d’Ensenyament, el qual calcularà la renda familiar per l’agregació de les rendes corresponents a l’exercici 2013 de cada un dels membres computables de la família que obtinguin ingressos de qualsevol naturalesa. Pel que fa als beneficiaris, les beques de menjador s’amplien a alumnes de secundària i d’educació especial als que no els correspongui la gratuïtat d’escoles públiques i concertades.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari