El metro nocturn s’estrena amb 27.000 usuaris

La línia 11, que passa per Can Cuiàs, és una de les que donarà servei als usuaris durant tota la nit de dissabte a diumenge i les vigílies de festiu

El metro nocturn es va estrenar dissabte 14 d’abril amb 27.000 usuaris, el triple que l’Autoritat Metropolitana del Transport (ATM) i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) havien previst. Aquest servei estarà operatiu, en principi, fins al 13 d’octubre, i afecta totes les línies de metro –inclosa la que passa per Can Cuiàs, la línia 11– i els recorreguts urbans dels Ferrocarrils de la Generalitat.

El servei de metro nocturn funcionarà tota la nit de dissabte a diumenge i les nits de les vigílies de festiu de forma ininterrompuda. La implantació del metro nocturn, segons TMB, beneficiarà uns 350 mil usuaris i també es preveu que contribueixi a reduir els accidents de circulació del cap de setmana de persones que fan servir el cotxe a la nit. L’obertura del metro durant aquests sis mesos ha suposat una inversió de més d’un milió d’euros per reforçar el personal de taquilles i el servei de seguretat.

El director del metro de TMB, Agustín del Castillo, ha explicat que la mesura “és capdavantera a Europa, aquest servei només s’ofereix a Berlín”. Després de la prova pilot, serà la Generalitat qui decideixi la continuïtat del metro nocturn.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari