El programa Thao divulgarà aquest curs els beneficis de la dieta mediterrània

La campanya se centrarà als centres de primària, amb diverses propostes didàctiques

Un tècnic de la Fundació Thao va fer una xerrada informativa el 8 de gener a l'Ajuntament a la Taula Local de la iniciativa
Laura Grau

El programa Thao Salut Infantil, coordinat per l’Ajuntament de Montcada i Reixac i la Fundació Thao, es dedicarà aquest curs a divulgar les propietats de la dieta mediterrània, mostrant la varietat d’aliments que es conreen al nostre entorn, especialment les fruites, les verdures, els llegums, els fruits secs i l’oli d’oliva. La campanya se centrarà especialment als centres educatius de primària del municipi, per als quals hi ha dissenyades tota una sèrie de propostes didàctiques per tal que les puguin desenvolupar amb els alumnes, adaptades als cicles inicial, mig i superior. Cada centre rebrà la informació del ventall d’activitats per tal que n’adapti les que consideri adequades al seu programa docent. Paral·lelament, també es farà arribar a les escoles bressol del municipi informació adaptada als infants escolaritzats, així com activitats que s’hi puguin desenvolupar. Les famílies dels nens i nenes també rebran un díptic informatiu sobre els objectius de la campanya.

 

Representants del departament de Salut Pública de l’Ajuntament i de la Fundació han presentat aquest dimecres, 8 de gener, la temporada temàtica sobre la dieta mediterrània als membres de la comissió local de seguiment del programa Thao, en un acte celebrat a l’edifici consistorial. Les accions es veuran reforçades per cartells i díptics que es distribuiran pels equipaments municipals i al circuit municipal de comunicació urbana. “Demanem la implicació dels centres educatius però també d’altres serveis, equipaments municipals i entitats, per implicar el màxim d’agents possible en aquest projecte de promoció de la salut infantil”, ha manifestat la regidora de Salut Pública, M. Carmen González (CiU).

 

El programa Thao Salut Infantil es desenvoluparà a Montcada i Reixac durant els pròxims quatre cursos escolars, amb la finalitat de prevenir l’obesitat infantil. Una de les accions més destacades que s’hi inclou és prendre mesures biomètriques anuals de tots els alumnes entre P3 d’educació infantil i quart d’educació primària: pes, talla i perímetre de la cintura. Les mides les prendran alumnes de l’institut La Ferreria i les famílies hauran d’autoritzar-les per mitjà d’una carta que els farà arribar l’escola. Amb aquesta informació,  respectant l’anonimat de l’alumnat, es crearà una base de dades per tal de calcular el grau d’obesitat de la població infantil de Montcada i Reixac, així com altres accions per promoure l’activitat física i l’alimentació saludable.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari