El projecte Renova’t tanca amb èxit l’edició amb més participació i oferta formativa

Els alumnes han participat en un curs de fusteria i en la pintada de dos murals a equipaments municipals

Els alumnes de Renova't juntament amb els seus eduacdors
Mario Manzano
Un alumne instal·lant plantant plantes a l'escola Turó
Pintura del mur del camp de futbol de Can Sant Joan

Va ser l’any 2006 quan l’Ajuntament, els centres educatius de secundària i part del teixit comercial i empresarial del municipi van posar el fil en l’agulla per abordar el greu problema de l’abandonament prematur dels estudis per part d’adolescents que han acabat l’ESO o que no han superat aquesta etapa. D’aquesta manera, va néixer el Dispositiu Local de Transició Escola-Treball (DiLTET), un projecte que busca incentivar els alumnes per seguir formant-se en una especialitat i mantenir-se dins del sistema educatiu.

Aquest any, el DiLTET ha centrat bona part dels seus esforços en el projecte Renova’t, una iniciativa que lluita contra l’absentisme escolar proporcionant accions formatives de caràcter pràctic, participatiu i comunitari als joves participants. El projecte ha rebut la subvenció Programa integral de barris per la millora de rendes, provinent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Aquesta ajuda ha permès ampliar el servei respecte a altres anys, ja que s’han pogut atendre un total de 22 joves en dos grups diferents, a diferència del curs anterior en què només es van oferir 9 places en un sol grup.

Formacions

Amb l’augment de finançament, s’han pogut dur a terme dues formacions. D’una banda, un curs de fusteria on s’han dissenyat diversos elements per als patis de les escoles Font Freda, Mitja Costa, Elvira Cuyàs, Turó, IE El Viver i l’INS la Ribera. Al Turó, els participants també han replantat diversos vegetals en les jardineres de fusta que ells mateixos han creat. D’altra banda, els alumnes també han pintat dos murs del municipi: el de l’Aulari de Mas Rampinyo i el del camp del futbol de Can Sant Joan. A través de les idees i propostes dels estudiants, s’han pintat els murs de forma participativa, amb el suport de professionals experts en pintura mural.

Amb aquest projecte procurem evitar la desvinculació dels estudis en joves desmotivats. La subvenció ha donat un plus respecte anys anteriors.

Gemma Alegre, tècnica del DILTET

“Amb aquest projecte procurem evitar la desvinculació dels estudis en joves desmotivats. La subvenció ha donat un plus respecte anys anteriors”, ha dit Gemma Alegre, tècnica d’acompanyament del DiLTET.

Finalment, el projecte ha complementat aquestes dues formacions amb altres activitats com dinàmiques de grup, sortides diverses, tallers de gènere, tallers amb el PASSA, amb el programa Eskolta’m, visites al Servei Local d’Ocupació i Barcelona Activa, xerrades amb el PFI de la Ferreria i a l’Atenteu de Fabricació de Ciutat Meridiana, entre d’altres. També els educadors han ajudat els joves participants, en coordinació amb les orientadores dels instituts, a fer la preinscripció al PFI de cara al curs vinent.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari