Els actes amb motiu del Dia Internacinal contra la violència de gènere acaben avui

Centenars de persones han assistit a les activitats programades al llarg del cap de setmana

El Grup de Dones de Terra Nostra organitza avui (18h) una xerrada-taller al Gran Casino de Terra Nostra (Ctra. Nacional 150) sobre la prevenció de les violències de gènere. Segons les dades oficials, des de l’1 de gener de 2007 han mort a l’Estat espanyol 69 dones a mans de les seves parelles.

Al voltant d’un centenar de persones va assistir divendres a la lectura del manifest “Avancem vers l’eradicació de la violència masclista”, davant de la Casa de la Vila en commemoració del Dia Internacional de la Violència envers les dones. El text ha estat consensuat entre les institucions públiques de Catalunya, el govern de la Generalitat, les Diputacions i els Ajuntaments.

El montcadenc Jaume Aregall ha estat l’encarregat de donar lectura al manifest que destaca el projecte de llei dels drets de les dones per l’eradicació de la violència masclista com el compromís de les institucions públiques per afrontar aquesta problemàtica. La futura llei haurà de garantir l’atenció, l’assistència, la protecció i la reparació de les dones que es troben en situacions de violència. Dissabte es va fer la representació de l’obra teatral Historias, del grup El Rinconcillo, al Centre Cívic Can Cuiàs. L’argument narrava el drama de cinc dones víctimes d’algun tipus de violència o repressió.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari