Els centres educatius tindran un pla B en previsió de possibles rebrots de la Covid-19

Les classes seran presencials, tot i que no es descarta recuperar la virtualitat segons l’evolució de la pandèmia

El nou curs escolar està previst que comenci el 14 de setembre, després de gairebé sis mesos amb les aules tancades per la Covid-19
Sílvia Alquézar
Els centres educatius ultimen aquests dies de juliol l’organització del curs vinent, atenent a les directrius del Departament d’Educació de la Generalitat en el marc de la pandèmia per la Covid-19. Així, les escoles i instituts han de buscar fórmules que garanteixin la màxima presencialitat de l’alumnat, amb grups estables per tal d’establir amb facilitat la traçabilitat en cas de contagi i amb equips docents fixos formats preferentment per un màxim de dos mestres a Primària i cinc a Secundària. 
 
Altres novetats derivades de la Covid-19 seran les entrades i sortides de manera esglaonada, fer torns per anar al pati, utilitzar la mascareta en tot moment excepte amb el grup de convivència dins de l’aula, la neteja de mans amb gel hidroalcolhòlic i la desinfecció i ventilació dels espais interiors. Les sortides i colònies, els serveis d’acollida i de menjador i les activitats extraescolars es podran dur a terme, sempre que es compleixin les directrius de les autoritats sanitàries.
 
Per prevenir futurs escenaris en funció de l’evolució de la pandèmia, els centres educatius han de disposar d’un pla alternatiu davant de possibles brots del virus que podrien comportar hipotètics escenaris de virtualitat del temps lectiu. Des del Departament d’Educació s’ha tornat a demanar a les escoles i instituts un informe actualitzat de les famílies que no disposen de dispositius informàtics ni de connexió a internet per preveure la cessió dels recursos necessaris, una iniciativa que ja es dur a terme l’últim trimestre del curs passat per reduir la bretxa digital. “Si hi ha un nou confinament i les classes passen a ser virtuals, ja tenim una certa experiència i podem aprofitar els recursos que vam habilitar perquè tothom pogués seguir el ritme lectiu al tercer trimestre”, ha comentat la directora de l’Institut Escola El Viver, Conxita Roca.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari