Els col·legis obren les seves portes a les famílies

Per tal que les famílies coneguin el centre on volen que estudiïn els seus fills i filles, els col·legis i instituts públics i concertats de Montcada, coordinats amb la Regidoria d’Educació, han organitzat un any més jornades de portes obertes a les seves instal·lacions. A diferència d’altres edicions, les visites dels pares i mares als […]

Per tal que les famílies coneguin el centre on volen que estudiïn els seus fills i filles, els col·legis i instituts públics i concertats de Montcada, coordinats amb la Regidoria d’Educació, han organitzat un any més jornades de portes obertes a les seves instal·lacions. A diferència d’altres edicions, les visites dels pares i mares als centres es fan abans de la preinscripció, quan normalment és a l’inrevés. Aquest any, el Departament d’Educació de la Generalitat encara no ha fet públiques les dates de preinscripció i matriculació, però el que és segur és que aquests processos començaran després de Setmana Santa. Les jornades de portes obertes s’adrecen majoritàriament als infants que l’any vinent faran P-3 o bé als alumnes que començaran els estudis de secundària.

Tots els centres escolars de Montcada i Reixac fan durant aquest mes de març jornades de portes obertes amb l’objectiu de mostrar les seves instal·lacions a tots els interessats. Durant les visites, que s’allargaran fins al 27 de març, la direcció de cada centre i representants de les AMPA guien les famílies en el coneixement del centre de primària o de secundària i, en alguns casos, elaboren algun material informatiu per lliurar als pares i mares. Les jornades comencen avui a les set de la tarda al col·legi La Salle. Les cites als instituts queden de la següent manera, els IES la Ferreria i Ciutat Meridiana obren portes el dia 21, el Montserrat Miró el 26 de març i el de la Ribera, el dia 27.
Pel que fa als centres de primària, el més matiner va ser el Sagrat Cor, que va obrir portes dissabte passat. Demà serà el torn del Reixac, dijous ho farà El Viver i el dia 20 de març el Font Freda, mentre que el Mitja Costa, l’Elvira Cuyàs i El Turó organitzen les jornades el dia 22.
La regidora d’Educació, la socialista Ana Rivas, ha explicat que les famílies han rebut a casa una carta informativa amb les dates en què cada centre obre al públic.

La població de Montcada i Reixac s’ha mantingut en nombre d’habitants i, fins i tot, en alguns punts s’ha vist reduït. Així doncs, es preveu que aquest any hi hagi un nombre d’infants matriculats als centres escolars similar a la del curs passat; més de 2.700 a infantil i primària, i 1.800 a secundària. La previsió d’aquest any es que aquest nou curs entrin a P3 prop de 450 alumnes. Mas Rampinyo i Can Cuiàs són els barris que augmenten més el numero d’alumnes de P3 respecte l’any passat.
Les dates de pre-inscripció per al curs 2007-2008 encara no estan fixades però, en tot cas, s’obriran després de Setmana Santa, segons ha indicat la regidora d’Educació, Ana Rivas.

Entre les novetats acadèmiques del curs 2007-2008, La Ferreria afegirà a la seva oferta dos cicles formatius nous, un de grau mig sobre documentació sanitària i un altre de grau superior d’higiene bucodental. A més, també oferirà un curs de preparació per a les proves d’accés a cicles formatius de grau superior.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari