Els cossos de seguretat demanen precaució per celebrar la festa de Sant Joan

La Policia i Protecció Civil treballaran durant tota la nit per evitar incidents amb coets i fogueres

La Policia, les administracions i les agrupacions de Protecció Civil han posat en marxa una campanya amb indicacions per prevenir accidents durant la nit de Sant Joan, una jornada festiva però que també pot resultar perillosa perquè es combinen dos elements que comporten riscos: les fogueres i els petards. A Montcada i Reixac, tots els anys es desplega aquesta nit un dispositiu especial, amb agents policials i Protecció Civil, entitat que passarà tota la nit de la revetlla de servei per evitar problemes amb els petards o les fogueres.

La Generalitat també ha editat un tríptic informatiu per prevenir els accidents a les revetlles. El document, amb el nom de Feu la festa amb seguretat, dóna indicacions sobre com s’han d’utilitzar els petards i com s’han de fer les fogueres així com quines precaucions s’han de prendre amb tots dos elements. En aquests moments, l’Ajuntament ha rebut només una petició oficial per encendre una foguera i quatres sol·licituds per fer una festa al carrer.

D’altra banda, ja fa una setmana que els establiments autoritzats de venda de petards s’han instal·lat al nostre municipi. Són quatre i estan situats al polígon de la Ferreria, a Pla d’en Coll i a Mas Rampinyo. José Jiménez, de Protecció Civil de Montcada i Reixac, ha indicat que aquestes casetes acostumen a ser molt responsables amb la venda i no lliuren segons quin material als infants, perquè saben que les sancions són molt considerables. Segons Jiménez, el problema esdevé quan els coets els compren els pares i després els donen als fills.

L’agrupació local de Protecció Civil estarà de servei durant la revetlla per evitar que els petits incidents puguin passar a gran accidents. Els membres de l’associació estaran en contacte amb la Policia Local i si algun incendi no es pot apagar amb els seus mitjans, trucaran als bombers.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari